Ronny Deila kijkt uit naar duel met Lugano in Conference League: “Ander gezicht tonen dan tegen Union”

Club Brugge-coach Ronny Deila verwacht donderdagavond in het Europese duel tegen Lugano een reactie van zijn spelers na de zwakke prestatie afgelopen weekend op het veld van competitieleider Union.

“We waren niet op niveau en voor de eerste keer dit seizoen verdienden we te verliezen. We waren niet competitief en dat is teleurstellend, maar zoiets gebeurt. We zullen opveren”, vertelde de Noor woensdag tijdens een persmoment. “Morgen zullen we klaar zijn. Ik heb vertrouwen in het team en ik ben er zeker van dat we een heel ander gezicht zullen laten zien dan zondag.”

Door het verlies in het Dudenpark is Club in de Jupiler Pro League weggezakt naar de zevende plaats. Voor een uitgesproken titelkandidaat is dat veel te weinig, zo beseft Deila. Toch heeft hij vertrouwen dat de Brugse kansen zullen keren en twijfelt hij niet aan zijn eigen positie. “Daar ben ik niet mee bezig. Ik weet waar wij staan, wat er beter moet. Ik geloof dat ik Brugge naar de top van de rangschikking kan brengen. Het zal wat tijd vragen, maar ik heb veel energie en hou van mijn werk. Ik geloof in wat ik doe.”

Club Brugge staat voor twee belangrijke wedstrijden, met eerst het Conference League-duel tegen Lugano en zondag de derby tegen Cercle. Op de vraag of dit twee “must wins” zijn, antwoordde de Noorse trainer dat “elke wedstrijd een must win” is. “Je wordt het gewoon. Ik zit al vijftien jaar in het voetbal.”

Met winst tegen Lugano zou Club zijn eerste plaats in de groep verstevigen. Die is goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales. “Dat zou fantastisch zijn”, aldus Deila. “Het betekent een ronde minder spelen, minder belasting. We zullen ervoor vechten.”

Club mist wel Antonio Nusa, die opnieuw sukkelt met de rug en “een tijd out is”.

The post Ronny Deila kijkt uit naar duel met Lugano in Conference League: “Ander gezicht tonen dan tegen Union” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »