Piepjonge Beernemnaar steelt fiets van OCMW “om naar zijn werk te rijden”: tien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Beernemnaar heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor fietsdiefstallen. S.T. ging onder meer aan de haal met een mountainbike van het Beernemse OCMW. De jongeman had daar een opvallende uitleg voor.

In de zomer van 2021 verbleef S.T. in een doorgangswoning van het Beernemse OCMW. Tussen 2 augustus en 8 september brak hij het hangslot van de garage naast de woning open en ging hij aan de haal met een gele mountainbike van het OCMW. “Ik had die nodig om naar mijn werk te fietsen”, verklaarde hij achteraf aan de politie.

S.T. verhuisde naar een woning in Lichtervelde waar de politie op 17 december 2021 een huiszoeking uitvoerde. Daarbij werden onder meer drie autoradio’s aangetroffen die S.T. gestolen had op zijn interimjob in Hooglede. “Mijn overuren werden immers niet betaald”, praatte hij de feiten goed.

Eerdere veroordeling

In de woning stonden ook nog twee elektrische fietsen. De ene had hij van de buurvrouw in bruikleen gekregen om naar zijn werk te fietsen. Die gaf hij evenwel nooit terug en hij maakte het slachtoffer wijs dat de fiets gestolen werd. De andere had hij ontvreemd uit de ondergrondse garage van het appartementsgebouw.

S.T., die intussen terug in Beernem woont, was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg in juni vorig jaar achttien maanden voorwaardelijk voor diefstallen en brandstichting in dezelfde periode. De verdediging vroeg om die straf als voldoende te beschouwen, maar de rechtbank ging daar niet op in. Aan het OCMW van Beernem moet S.T. ruim 250 euro schadevergoeding betalen.

In een tweede dossier werd de Beernemnaar ook nog schuldig bevonden aan diefstal van een T-shirt en een trui uit de Superdry-winkel in Brugge. Hiervoor kreeg hij bijkomend nog een maand cel opgelegd. (AFr)

The post Piepjonge Beernemnaar steelt fiets van OCMW “om naar zijn werk te rijden”: tien maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »