Ook in beroep zeven maanden cel voor vuistslag op festival We Can Dance

Een 26-jarige Antwerpenaar is ook in beroep veroordeeld tot zeven maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen op het festival We Can Dance

Op 8 augustus vorig jaar stond C.B. aan te schuiven aan de bar van het festival We Can Dance op het strand van Zeebrugge. Naar eigen zeggen stak een andere festivalganger hem voorbij en sprak hij hem daarop aan. Er volgde een discussie waarbij de Antwerpenaar hem een vuistslag verkocht in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij een neusbreuk op.

C.B. ontkende de slag niet, maar kwam niet opdagen voor zijn verhoor. De man liep in het verleden al meerdere veroordelingen op en stond op het moment van de feiten zelfs nog onder voorwaarden. De verdediging drong toch aan op de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging, maar daar ging de rechtbank in Brugge niet op in en veroordeelde hem tot zeven maanden effectief. Ook het hof oordeelde dat er geen sprake was van zelfverdediging en bevestigde ook de straf. (OSM)

The post Ook in beroep zeven maanden cel voor vuistslag op festival We Can Dance is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »