Na terugkeer als minister sluit Gwendolyn Rutten niet uit dat ze ook meedoet aan nationale verkiezingen in 2024: “Normaal gezien word ik lijsttrekker”

Twee weken geleden kondigde Gwendolyn Rutten (Open Vld) haar afscheid aan van de nationale politiek. Reden: de aanstelling van Paul Van Tigchelt als nieuwe minister voor Justitie in de federale regering.

Meer krantenkoppen in België

Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove

Cardoen bestaat 75 jaar en dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. Ben Segers trekt in de reeks ‘Taxi Cardoen’ op pad met enkele Cardoen-klanten met een opmerkelijk verhaal. Zo leerde hij Cindy en Colin uit Bavikhove kennen, die dankzij een nieuwe auto opnieuw mobieler waren na Cindy’s plotse ziekte.
The post Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Waait er een nieuwe virusgolf door het Tourpeloton?

Van zware valpartijen zijn de renners gespaard gebleven. Toch telde het Tourpeloton gisteravond weer vier renners minder. Hardop wordt het niet gezegd, maar gevreesd wordt weer voor ziekte in het peloton. Om die reden kwam alvast Tim Declercq niet meer aan de start.

Lees meer »

In het hoofd van de ontroostbare Jasper Stuyven: alsof zijn hele wijnkelder plotsklaps vernietigd werd, en dat tien keer na elkaar

Zelfs toen hij in het eigen Leuven net naast het WK-podium viel, was het verdriet niet zo immens als in Troyes. Jasper Stuyven leek op elf kilometer van de streep richting die verlossende ritwinst in de Tour te stomen, maar werd 780 meter voor de finish gevat… Ontroostbaar in de derde graad. Onze journalist, die Stuyven al jaren van nabij

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »