Man vindt menselijke schedel tussen halloweenspullen in antiekwinkeltje

In Florida heeft een antropoloog een opvallende vondst gedaan in een kringloopwinkel. Tijdens het winkelen vond hij namelijk een menselijke schedel tussen de Halloweenspullen, zo schrijft The Washington Post.

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie”

In ‘Lelies’ van InTeam Producties speelt Brecht Callewaert – afkomstig uit Desselgem – de rol van ‘Gravin de Tilly’. Brecht kan zich uitleven in deze rol.
The post Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Audi Brussels blijft maandag dicht en personeel wordt niet meer betaald: misnoegde werknemers verzamelen aan fabriek

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »