LIVE ISRAËL. 50.000 burgers vandaag gevlucht uit noorden van Gaza – Netanyahu verwerpt staakt-het-vuren opnieuw

Terreurbeweging Hamas heeft dinsdagavond opnieuw raketten afgevuurd op het Israëlische binnenland. Ook in de omgeving van Tel Aviv weerklonken opnieuw de waarschuwingssirenes. Ondertussen zijn Israëlische troepen doorgedrongen tot in het hart van Gaza-Stad. Maandag liep de dodentol in de Gazastrook op tot boven de 10.000. De situatie ter plaatse is volgens de VN “onmenselijk”. Honderden buitenlanders en mensen met een dubbele nationaliteit, onder wie een Belg en een rechthebbende, hebben Gaza gisteren kunnen verlaten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Kerkgangers reageren geschrokken op aanhouding van priester B.: “We weten niet wat zijn aandeel is in de feiten”

Geen pastoor B. (60) in de zondagsmis in Heide. De zestiger werd een dag eerder aangehouden door de onderzoeksrechter nadat een bevriende priester uit Engeland donderdagnacht het leven liet bij een seksafspraakje. De mannen hadden xtc en poppers genomen. De kerkgangers reageren geschrokken: “Volgens mij is het hem overkomen en heeft die vriend de drugs meegenomen.”

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »