KSA De Biekorf is bijna 50

KSA De Biekorf kende in 1976 een moeilijke start, maar groeide al snel uit tot een van de grootste jeugdbewegingen in de regio. Op vandaag telt ze nog altijd 107 leden, en ook aan leiding is er momenteel geen gebrek. “We hadden dit jaar een wissel van de wacht.”

KSA De Biekorf werd in 1976 gesticht door priester Willy Snauwaert, die zelf van KSA Knokke kwam. Al snel werd het een bloeiende jeugdbeweging met meer dan honderd leden. “Toen Willy Snauwaert als pas gewijd priester in 1974 aankwam in Klemskerke, had niemand kunnen vermoeden wat de jaren zouden brengen”, zegt Briek Debusschere. “Klemskerke was toen qua jeugdzorg een teleurstelling, maar vormde ook een uitdaging. En kijk: vandaag zijn we een relatief grote jeugdbeweging met nog steeds een heleboel jonge leiders die bereid zijn om zich vrijwillig in te zetten voor hun ‘gasten’.” Van leidingstekorten is er bij KSA De Biekorf dus geen sprake. “De leidingstekorten schommelen bij ons van jaar tot jaar, maar momenteel zit dat wel goed. We zitten met een ‘wissel van de wacht’: ondanks een grote uitstroom, is er ook een redelijk grote groep nieuwe leiding bijgekomen. Andere jaren is die puzzel soms veel moeilijker te maken”, zegt Briek Debusschere. Ook de startactiviteit was een schot in de roos. “Nieuw dit jaar was onze streekbierenavond, de ‘Bie(r)korf’. Om de vijf jaar valt onze startdag samen met de Heidefeesten, die iedereen in Vosseslag ongetwijfeld wel kent. We organiseren op onze startdag dan extra activiteiten en een nóg groter feest dan andere jaren. Ondertussen kijken we al uit naar onze vijftigste verjaardag in 2026”, klinkt het. Daarnaast kan je KSA De Biekorf ook altijd terugvinden op de Christmas Fun Run, waar de leiding braadworsten verkoopt. “Ons grootste en meest bekende evenement – spaghettiweekend! – vindt plaats in het eerste weekend van de paasvakantie. En op zaterdag 11 november komen we zoals elk jaar weer aan de deur met truffels en zeevruchten. Die kunnen ook vooraf besteld worden via [email protected]”, besluit Briek Debusschere. (WK)

The post KSA De Biekorf is bijna 50 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »