Kinderen leren alles over dode hoek

Om jonge fietsers en voetgangers attent te maken op de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens zet het gemeentebestuur opnieuw in op een lessenreeks voor de Bredense scholieren. De voorbije weken werden alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de basisscholen uitgenodigd voor de opleiding.

“We lezen regelmatig de verhalen in de krant, al te vaak met fatale afloop, over ongevallen met vrachtwagens en fietsers of voetgangers. Dagelijks doen zich in het verkeer gevaarlijke situaties voor. Het is dan ook belangrijk dat jongeren al vroeg bewust worden gemaakt van de gevaren van de dode hoek”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

Bredene werkt voor de opleiding samen met de Colruyt Groep. “Colruyt heeft zich hiervoor geëngageerd en deelt heel wat ervaring in het geven van dergelijke opleidingen. Er is ook een vrachtwagen met chauffeur-lesgever ter beschikking.”

De voorbije weken werd naast het gemeentehuis een vrachtwagen opgesteld. “De leerlingen kregen in kleine groepjes uitleg over de werking van de dodehoekcamera en omdat ze konden plaatsnemen in de cabine van de vrachtwagen kregen ze een goed zicht vanuit de positie van de vrachtwagenchauffeur.

Maar ook in de nabije omgeving van de vrachtwagen wordt uitleg gegeven over de posities van de dode hoeken voor, achter en naast de vrachtwagen. Het is immers belangrijk dat de jongeren in de praktijk ondervinden hoe ze met een vrachtwagen in het verkeer moeten omgaan”, geeft onderwijsschepen Kelly Spillier nog mee. (MM)

The post Kinderen leren alles over dode hoek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »