Goud voor Ronny en Claudine

Een delegatie van het schepencollege trok naar feestzaal Hoornaert waar het jubileumfeest van Ronny Devolder (71) en Claudine Vandenbruaene (71) plaatsvond. De twee stapten 50 jaar geleden in Kachtem in het huwelijksbootje.

Ronny Devolder en Claudine Vandenbruaene traden op 27 oktober 1973 in Kachtem in het huwelijk. Het echtpaar uit de Egaalstraat is hiermee dus aan goud toe en dat werd gevierd met een familiefeest in zaal Hoornaert. Ook een delegatie van het schepencollege kwam langs met de officiële felicitaties én geschenken.

Het huwelijk van Ronny en Claudine werd gezegend met drie kinderen: Birgit, Dieter die spijtig genoeg overleed bij een ongeval in 1998 en Wouter. Er zijn ook twee kleinkinderen: Andres en Ilias.

Samen graag op reis

Ronny is afkomstig van Emelgem en Claudine van Kachtem. Het was in Kachtem, meer bepaald in de jeugdclub, dat ze elkaar ruim een halve eeuw geleden leerden kennen. Claudine heeft er een carrière in het onderwijs op zitten, in de basisschool in Kachtem. Ronny was eerst staatsbediende in Brussel, later werd hij manager bij Belgacom in Tielt en hij was ook nog actief bij garage Vanhulle.

Beiden houden van reizen – waarin ze de kinderen duchtig betrokken -, wandelen en fietsen. Af en toe wordt er ook wel eens een kaartje gelegd met vrienden. Ronny was elf jaar lang voorzitter van de koninklijke fanfare Vrede en Eendracht in Kachtem, ook Claudine is muzikaal: zij is actief lid van het koor Canto Rosse.

Na de toespraken door dochter Birgit en burgemeester Bert Maertens, werd een toost uitgebracht op de voorbije 50 jaar. Daarna schoven de aanwezigen aan tafel voor een feestmaal. (MI)

The post Goud voor Ronny en Claudine is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »