Gespecialiseerde pediatrie en kinderrevalidatie bij BZIO start met eerste project

AZ Sint-Jan Brugge AV en BZIO slaan de handen ineen om gespecialiseerde pediatrische consultaties aan te bieden, als onderdeel van een strategische uitbreiding van hun revalidatieaanbod. Het kinderrevalidatieaanbod binnen BZIO werd “O-kids” gedoopt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat BZIO binnen hun rehabilitatieprogramma’s nu ook ambulante kinderrevalidatie kan aanbieden, waarmee ze inspelen op de behoefte aan gespecialiseerde pediatrische zorg in de regio.

Het eerste concrete project binnen “O-kids” is het kinderobesitas traject genaamd ‘Op stap met Finn’. Dit programma is specifiek gericht op kinderen en jongeren van 6 tot 12 jaar die kampen met overgewicht. ‘Op stap met Finn’ zal deelnemers begeleiden in een traject op maat, met als doel de overgang naar een gezondere levensstijl.

“De rol van gespecialiseerde pediaters zoals bijvoorbeeld kinderendocrinoloog en diabetesexpert, Dr. Sylvia Depoorter, die bijdroeg aan de opstart van dit succesvolle kinderobesitastraject in AZ Sint-Jan Brugge, wordt enorm gewaardeerd”, aldus Nick Marlein, algemeen directeur BZIO. “De overige pediaters bieden een meerwaarde aan het globale revalidatieprogramma en zullen onder leiding van diensthoofd pediatrie Dr. Kate Sauer hun expertise inzetten voor de opvolging van kinderen en jongeren met een chronische aandoening of specialistische hulpvraag. We gaan ervan uit dat er vanuit de pediatrische consultaties gaandeweg vragen zullen komen voor ambulante revalidatietrajecten binnen BZIO”, zegt Marlein ook.

Het team bestaat uit negen pediaters met specialisaties op diverse terreinen zoals kinderlongziekten en allergie, kinderdiabetes en endocrinologie, slaapproblematiek, maagdarmproblemen, kinderneurologie, kindernefrologie en plaskliniek en kinderhematologie.

Vanaf 13 november kan je van maandag tot vrijdag terecht in BZIO, site Imbo (locatie zeedijk), voor ambulante consultaties.

BZIO en AZ Sint-Jan Brugge zullen samen verkennen welke andere vormen van kinderrevalidatie kunnen worden toegevoegd aan het aanbod van BZIO. Hierbij zal ook de samenwerking met zusterorganisatie Zeepreventorium en de ziekenhuisschool niet uit het oog verloren worden, waarmee de continuïteit van zorg en onderwijs voor deze jonge patiënten gewaarborgd blijft.

The post Gespecialiseerde pediatrie en kinderrevalidatie bij BZIO start met eerste project is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »