Geen straf voor Brit die kopstoten uitdeelde aan de politie tijdens nachtje stappen in Brugge

Tijdens een nachtje stappen in Brugge ging een 33-jarige Brit met vijf politieagenten op de vuist. A.S. deelde daarbij zelfs kopstoten uit. Toch krijgt de man geen straf opgelegd. “Dit was een ongewone en eenmalige samenloop van omstandigheden”, oordeelde de rechter.

Op 12 juni kwam de politie tussenbeide in een vechtpartij in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. A.S. (33) begon meteen in het rond te schoppen en te slaan en deelde zelfs kopstoten uit. Ook tijdens zijn overbrenging naar het cellencomplex bleef de Engelsman wild om zich heen stampen. Vijf politiemensen liepen daarbij verwondingen op. Diezelfde nacht beschadigde de dertiger ook nog de slagboom van Hotel Navarra. Toen zijn vrouw dat wou verhinderen, duwde hij haar omver.

A.S. verklaarde dat hij geen agressief karakter heeft, maar dat hij na een vermaakuitstap wellicht te kampen kreeg met een delirium. “Daardoor had ik paranoïde wanen”, stelde hij. De man drukte zijn spijt uit en vergoedde alle schade. De man kwam vanuit Engeland naar het proces afgezakt waar hij berouw toonde. Hij legde daar ook een uitermate positief attest van zijn werkgever voor.

De verdediging drong aan op een opschorting van straf en de Brugse strafrechtbank ging daar op in. “Dit was een ongewone en eenmalige samenloop van omstandigheden”, klonk het. De rechtbank hield ook rekening met het blanco strafregister A.S., die een proeftijd van vijf jaar kreeg opgelegd. Als hij in die periode nieuwe feiten zou plegen kan hij alsnog een straf krijgen voor het geweld van 12 juni. (AFr)

The post Geen straf voor Brit die kopstoten uitdeelde aan de politie tijdens nachtje stappen in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »