Chinezen blijven ook na corona thuis, en dat zet de hele toeristische sector onder druk

Waar blijven de Chinese toeristen? Het is een vraag die de wereld rond klinkt. Wel, ze komen nog niet. De economie hapt naar adem, er is een gebrek aan goedkope vluchten en ze hebben van alles schrik.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Romy W. vanuit de gevangenis na bekentenis Dave De Kock: “Nu blijkt dat ik altijd de waarheid sprak, maar dat verandert blijkbaar niets”

Romy W. (27), de voormalige vriendin van Dave De Kock, zit al meer dan twee jaar in de cel op verdenking van ontvoering en moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes. Sinds haar arrestatie heeft ze volledig gebroken met De Kock. Maar nu De Kock bekend heeft dat hij Dean alleen vermoord heeft, roept Romy W. haar onschuld uit. Vanuit de

Lees meer »

De Kaashoek zoekt overnemers: “Na 42 jaar is het tijd voor iets nieuws”

Vorig jaar blies De Kaashoek nog 40 kaarsjes uit, maar voor Brigitte Duyck (62) is het runnen van de kaasspeciaalzaak fysiek te zwaar geworden. “De passie is niet verdwenen, maar dat is ouder worden en moet ik aanvaarden.” Haar man Patrick Blondeel (64) is al vier jaar met pensioen. “Ik kijk ernaar uit samen te genieten van onze twee kleinkinderen

Lees meer »

Bondsparket bekijkt sancties voor Antwerp omdat fans speler en supporters van Club Brugge hebben bekogeld met vuurpijlen

Gustaf Nilsson kroonde zich zondag tot matchwinnaar bij Club Brugge. De Zweedse spits scoorde het enige doelpunt – een penaltygoal – tegen Antwerp, maar werd in het slot van de partij echter bekogeld met een vuurpijl vanuit het bezoekende vak. Het bondsparket heeft aangekondigd stappen te zullen ondernemen. Mogelijke straffen zijn boetes en wedstrijden achter gesloten deuren.

Lees meer »

Experten bezorgd over zwemniveau jeugd

Na de recente verdrinkingen luiden experten de alarmbel over het zwemniveau bij jongeren. Ze willen absoluut vermijden dat ook in het lager onderwijs de eindterm voor zwemmen zou worden geschrapt, klinkt het maandag in de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Zwaar ongeval met vrachtwagens op buitenring: geknelde bestuurder bevrijd en in levensgevaar afgevoerd

Op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe is maandagmiddag een zware kop-staartaanrijding gebeurd tussen twee vrachtwagens. Eén bestuurder zat gekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee van de drie rijstroken op de Ring bleef tot laat in de namiddag afgesloten en het verkeer moest lokaal omrijden. Dat zorgde voor grote files.

Lees meer »

Wit-Russische president Loekasjenko: “Troepen gestuurd naar volledige grens met Oekraïne”

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt dat hij troepen gestuurd heeft naar de volledige grens met Oekraïne na de inval in de Russische grensregio Koersk. De Oekraïense legertop meldt op zijn beurt nieuwe Russische luchtaanvallen op hoofdstad Kiev en elders in het land. De toestand rond de kerncentrale bij de Oekraïense stad Zaporizja is intussen aan het verslechteren. Volg alle

Lees meer »

Organisatie van de Ensors past reglement rond genderneutrale prijzen aan nadat er vorige editie geen enkele vrouw won

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »

Zeker zeven WorldTeams verschijnen aan de start van Omloop van het Houtland, parcours blijft ongewijzigd

Het deelnemersveld van de 77e editie van de Omloop van het Houtland (1.1), die verreden wordt op woensdag 25 september 2024, krijgt stilaan vorm. Het organisatiecomité heeft ondertussen de bevestiging gekregen van zeven WorldTeams: Alpecin-Deceuninck, Arkéa-B&B Hotels, Cofidis, Intermarché-Wanty, Lidl-Trek, dsm-firmenich PostNL en Jayco AlUla.
The post Zeker zeven WorldTeams verschijnen aan de start van Omloop van het Houtland,

Lees meer »