Camilla en Willy vieren hun briljanten huwelijksjubileum

Camilla Bonte (85) van Ruddervoorde en Willy Vanderplancke (84) van Roeselare trouwden op het gemeentehuis van Passendale op 11 oktober 1958. 65 jaar later startten ze de feestelijkheden voor hun briljanten huwelijksjubileum in Koers in aanwezigheid van schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel, die hen namens de stad feliciteerde. Het briljanten koppel woont in de Sint-Petrus en Paulusstraat.

De vonk sloeg over tijdens een rit op de lijnbus tussen Passendale en Zonnebeke. Willy werd via een leercontract meubelmaker. Enkele jaren later werd hij in 1959 rijkswachter nadat hij eerst een éénjarige opleiding in Schaarbeek had gevolgd. Zijn eerste standplaats was in Gent en daarna bijna 30 jaar in Kortrijk. Hij was lid van de bereden rijkswacht, een zwaantje zoals men in de volksmond zegt, en kon op 56-jarige leeftijd met pensioen. Camilla werkte kort als textielarbeidster bij de firma Cornelissen-Wyckhuyse en werd nadien huisvrouw en zorgzame moeder voor hun twee dochters Christa en Sonja, die na een ziekte (amper 45 jaar oud) overleed. Christa is getrouwd met Frans Van Gelder en woont in Roeselare. Valerie is hun kleindochter en woont met haar vriend Joachim in Oekene.

Zwak voor motoren

Willy had als zwaantje een zwak voor motoren en heeft lang een eigen moto gehad; hij was ook lid van de motorclub ‘De Easy Riders’. Hij was ook vele jaren secretaris van ‘Interpolitie en Veiligheid’, een vriendenclub in Kortrijk van rijkswacht, politie, brandweer en civiele bescherming. Camilla verzamelt hummels, keramieken figuren genoemd naar de kunstenares en kloosterzuster Maria Innocentia Hummel. De beeldjes worden gemaakt in een fabriek in het Duitse Rödental, onder toezicht van het klooster van Siessen, waar zuster Hummel woonde en werkte. Samen hebben ze veel gereisd, o.a. naar Canada en Florida, waar er een broer en een zus van Willy woont. Vele vakanties brachten ze door en nog steeds in het vakantiedomein van het leger in Koksijde. Gevraagd naar het recept van 65 jaar huwelijk zeggen beiden: “Water bij de wijn doen en veel kunnen verdragen. De karakters moeten passen”, besluit Willy. (AD)

The post Camilla en Willy vieren hun briljanten huwelijksjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »