Aalst onthult herdenkingsmonument voor slachtoffers Bende van Nijvel

38 jaar na de dodelijke overval is aan de Delhaize-supermarkt in Aalst een herdenkingsmonument onthuld voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Het is een achthoekig monument waarbij elke zijde symbool staat voor één van de acht slachtoffers.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer rukt uit met duiker om dode ree uit vaartje te halen

De brandweer moest zaterdagavond uitrukken nadat een ree gespot werd in het water van het vaartje in Oostkerke (Diksmuide). Het dier bleek helaas al overleden te zijn en werd uit het water gehaald.
The post Brandweer rukt uit met duiker om dode ree uit vaartje te halen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlijdens van haar moeder, vader en schoonvader: “Hoe doe je dat, rouwen? En voor wie eerst? Er staan drie rouwkaartjes op de kast”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare

STIL RSL, zo heet een kleine brochure die een aantal stilte- en prikkelarme plekken in de stad beschrijft. “We hebben er nu 29 maar hopen bij een volgende druk nog nieuwe plekjes te vinden”, zegt schepen Michèle Hostekint.
The post Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

Victoria Beckham laat zich weer van haar slechtste kant zien: “Ze heeft haar ‘schoondochter’ uit de foto geknipt”

Cruz Beckham (19), de jongste zoon van Victoria (50) en David Beckham (49), heeft een nieuwe vriendin: Jackie Apostel. Het stel verscheen samen op Paris Fashion Week om voor mama Victoria te supporteren, maar die leek daar niet zo blij mee. Fans merkten op sociale media namelijk een belangrijk detail op. “Ze heeft overduidelijk iemand uit de foto geknipt.”

Lees meer »

“Ik was nu beter op ‘het zwarte gat’ voorbereid”: Emma Meesseman pikt zes weken na emotionele Spelen draad weer op met Fenerbahçe

Zes weken bleken voor Emma Meesseman meer dan voldoende om de intense emoties van Parijs 2024 te verteren. Ja, ze houdt een zure nasmaak over aan de Spelen, maar tegelijk genoot de 31-jarige Ieperse ook met volle teugen van het ongekende enthousiasme rond de Belgian Cats. En nu is het alweer tijd om met Fenerbahçe een nieuw hoofdstuk aan te

Lees meer »