Twee jaar effectief voor man die 12-jarige stiefdochter met mentale beperking misbruikt: “Meisje maakte tekeningen om misbruik te melden”

Een 43-jarige man uit Koksijde heeft twee jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn toenmalige 12-jarige stiefdochter seksueel misbruikte. Opvallend is dat het meisje een mentale beperking heeft en in de instelling waar ze verblijft tekeningen maakte waarna het misbruik aan het licht kwam. De man is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en mag 20 jaar geen contact meer opnemen met het meisje, een nieuwigheid in de nieuwe seksuele strafwet.

Het misbruik kwam in juni 2022 aan het licht toen een begeleidster van de instelling waar het 12-jarig meisje verblijft contact opnam met de politie. Het meisje heeft een mentale beperking en had in de instelling tekeningen gemaakt waardoor duidelijk was dat haar stiefvader haar had misbruikt. De politie opende een onderzoek en bracht het parket op de hoogte.

Betast in badkamer

“Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer tussen februari 2020 en eind juni 2021 werd misbruikt”, sprak de procureur. “Het bleek dat de man, haar toenmalige stiefvader, onder meer de badkamer binnenstapte, haar badjas opende en haar dwong op zijn schoot te zitten. Daar heeft hij het meisje betast. Daarna zou hij het meisje ook nog oraal bevredigd hebben.” De man zelf diste echter een andere, volgens de rechter ongeloofwaardige verklaring op. Volgens hem wist het meisje niet goed hoe ze zich intiem moest scheren met zijn scheermesjes en toonde hij voor hoe dat moest. Hij bleef ook op de zitting alles halsstarrig ontkennen maar de rechter veegde dat van tafel.

Twintig jaar contactverbod

De rechter legde de man nu twee jaar effectieve celstraf op. Een vraag tot onmiddellijke aanhouding werd afgewezen waardoor hij voorlopig als vrij man de zaal mocht verlaten. De man gaf ook onmiddellijk aan in beroep te zullen gaan. Verder werd hij ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en mag hij gedurende twintig jaar geen gezagsfunctie meer over minderjarigen uitoefenen. Bovendien mag hij gedurende twintig ook geen contact meer opnemen met het slachtoffer. Dat is een nieuwe bepaling in de nieuwe seksuele strafwet. Tot slot moet de man het slachtoffer en haar ouders ook 8.000 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (JH)

The post Twee jaar effectief voor man die 12-jarige stiefdochter met mentale beperking misbruikt: “Meisje maakte tekeningen om misbruik te melden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »