Spilfiguur in zaak-Pichal blijft langer in de cel

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag beslist dat acteur Reuben D.B. (34) in de gevangenis moet blijven. Dat werd vernomen bij het parket-generaal.

Meer krantenkoppen in België

Moordenaar van Yves (37) vervroegd vrijgelaten, familie reageert verontwaardigd: “Hij kan een nieuw leven beginnen, terwijl dat van ons verwoest is”

Zeven jaar geleden werd Yves Van Oers (37) vermoord door Tom Verboven. De man kreeg daarvoor na een assisenproces een veroordeling van zestien jaar cel terwijl het openbaar ministerie tot 22 jaar cel eiste. Vorige week kreeg de familie van Van Oers te horen dat Verboven na net iets minder dan zeven jaar vervroegd vrijgekomen is. “Zijn vervroegde vrijlating opent

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt in persconferentie dat hij er niet over denkt race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Tegelijkertijd gaf hij ook lange

Lees meer »

Extra kinderopvang op komst in Gistel

In het voormalige stadhuis van Gistel, bekend als ontmoetingscentrum Oud Stadhuis, komen minstens 24 opvangplaatsen voor kinderen tot en met 3 jaar. Het stadsbestuur schreef daarvoor een concessie uit. De verenigingen die er vandaag zijn gevestigd, verhuizen op hun beurt naar het vernieuwde cultuurcentrum Zomerloos.
The post Extra kinderopvang op komst in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland: “Oekraïne wilde strategische bommenwerper kapen” – Vijf burgers dood bij explosie van mijn in Charkiv

De Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper. De Russische veiligheidsdienst FSB stelt dat Oekraïne de piloot een geldbedrag en een Italiaans paspoort had beloofd om met zijn toestel naar Oekraïens grondgebied te vliegen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd

Zeebrugge is eindelijk klaar om zich deze zomer in vervoering te laten brengen door de Kusttram. Er is een nieuw tramhalte aangelegd aan de Sint-Donaaskerk. Tramsporen werden vernieuwd, haltes werden verplaatst, gloednieuwe perrons werden gebouwd, en bovendien werd er een voor Vlaanderen unieke groenbedding aangelegd.
The post Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »