Spilfiguur in zaak-Pichal blijft in de cel

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft dinsdag beslist dat acteur R.D.B. (34) in de gevangenis moet blijven. Dat werd vernomen bij het parket-generaal.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Israël: “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij” – VN dringt aan op “maximale terughoudendheid”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

LIVE. Vermeulen en Verheyden naar herkansingen op 1.500 meter – Geen olympisch diploma voor roeiers Vyvey en Van Zandweghe

Vandaag start op de Olympische Spelen het atletiektoernooi, met aan Belgische zijde Rani Rosius die in actie komt op de 100m. Daarnaast is het ook uitkijken naar het hockey en de jumpingploeg die vanaf 14u strijden om een medaille. De Red Lions kijken Argentinië in de ogen, de Red Panthers spelen een derby van de lage landen tegen Nederland.

Lees meer »

“‘Over een uurtje ben ik terug’, zei hij”: dief (28) steelt Porsche van 40.000 euro tijdens testrit in Pelt, zaakvoerders rijden hem klem in Temse

Het leek nochtans een betrouwbare jongeman (28) die bereid was om 40.000 euro neer te tellen voor een Porsche Panamera, maar bij de testrit ging het mis. De twintiger – die verrassend genoeg wel zijn échte identiteitsgegevens achterliet – reed met het voertuig gewoon naar huis, maar werd dankzij een oproep op sociale media door de Peltse zaakvoerders zelf klemgereden

Lees meer »

Helft fietsen van de fietsbieb van Deerlijk permanent uitgeleend

De fietsbieb van Deerlijk bestaat 1 jaar. “Van de 120 beschikbare fietsjes zijn er momenteel 60 uitgeleend”, verduidelijkt Marc Coppens, die de grote promotor is van dat initiatief. “De fietsbieb is een uitleendienst van fietsjes voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Met een abonnement van 20 euro en een waarborg van 20 euro kan
The post Helft fietsen

Lees meer »

Goud voor Pieter en Christa

Pieter Denys (72) en Christa Horré (69) uit de Kapucijnenlaan zakten af naar het stadhuis van Izegem waar hun gouden huwelijksjubileum een officieel tintje kreeg.
The post Goud voor Pieter en Christa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

Hoe Venetië steeds verder gaat om massatoerisme af te remmen: “Reserveringssysteem is volgende stap”

Venetië heeft een zoveelste poging ondernomen om massatoerisme in te dammen. Sinds donderdag zijn groepen van meer dan 25 personen en gidsen met luidsprekers verboden. Dagjestoeristen moesten ook al vijf euro entreegeld betalen. Hoe groot is het probleem intussen? En volgen er nog regels? Toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven), die in de lagunestad woont en werkt, legt uit.

Lees meer »