Rechter geeft veelpleger allerlaatste kans bij 18de veroordeling: “U bewijzen, of vijf jaar cel”

De strafrechter in Veurne sprak een opmerkelijk vonnis uit tegen een 39-jarige man die al voor de 18de keer veroordeeld werd, vaak voor diefstallen met geweld. In plaats van 18 maanden effectief, kreeg I.T. vijf jaar met uitstel. “Het is nu heel simpel. Ofwel bewijst u nu dat u zich wil herpakken, ofwel ga je vijf jaar de cel in”, klonk het.

Op 3 juli werd een politiepatrouille staande gehouden door getuigen in de Zeelaan in Koksijde. Een man had er net bij Vanheule Sport twee paar schoenen gestolen en het op een lopen gezet. “Het politieteam kon I.T. inhalen en arresteren maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot”, sprak de procureur. “De dief verzette zich hevig en na zijn arrestatie werd bij hem nog een gestolen short uit een andere winkel gevonden. Het bleek dat hij bij een vriendin in de buurt verbleef en daar werd nog de buit teruggevonden van diefstallen bij Tommy Hilfiger en enkele andere zaken. Ook de uitbater van de Proxy Delhaize meldde zich dat hij op camerabeelden I.T. erkende als de dief van een fles champagne en voeding.”

I.T. riskeerde bij zijn 18de veroordeling ook 18 maanden cel. De politierechter kwam echter met een heel andere straf aan. “U krijg vijf jaar cel, weliswaar met uitstel. Nu is het simpel. U zegt dat u zich volledig wil herpakken, dus is het aan u. Ofwel bewijst u dat nu, ofwel gaat u bij een volgende misstap vijf jaar de cel in.” De man moet een politieman die gewond raakte ook 531 euro schadevergoeding betalen. (JH)

The post Rechter geeft veelpleger allerlaatste kans bij 18de veroordeling: “U bewijzen, of vijf jaar cel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot

De Pilse is een natuurgebied in Zedelgem met een oppervlakte van 5 hectare en bevindt zich ten zuiden van de dorpskern, aan het einde van de Pilsestraat. Zopas hebben de gemeente en de provincie West-Vlaanderen deze mooie groene plek in de kijker gezet naar aanleiding van de inhuldiging van De Pilse als recreatieve en toeristische hotspot.
The post Natuurgebied

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »