Opbouw gestart: Muziek van Arno centraal tijdens show in lichttunnel Adolf Buylstraat

De lichttunnel in de Adolf Buylstraat in Oostende zal dit jaar de verbinding vormen tussen Winter in het Park en de kerstmarkt op het Wapenplein. Men verwacht een half miljoen bezoekers voor de lichtshow op de muziek van Arno.

De firma Verstraete is gestart met de opbouw van 180 meter lichttunnel in de Adolf Buylstraat. “Niet de verlichting, maar de plaatsing kost veel geld en daarom was er vorig jaar geen lichttunnel in volle energiecrisis”, zegt burgemeester Bart Tommelein over de (jaarlijkse) investering van 180.000 euro in de opbouw. “Er is meer kerst dan ooit in de stad en de lichttunnel wordt een mooie verbinding. Oostende wordt steeds meer een winterbestemming en de lichttunnel wordt gesmaakt.” De cijfers bewijzen het: er waren 1,1 miljoen passanten in de Adolf Buylstraat en tijdens de shows 423.000 toeschouwers. Ook de handelaars staan achter de terugkeer. Luc Mangodt (voorzitter Centrummanagement): “De kerstperiode is voor de handelaars de belangrijkste periode van het jaar. Vorig jaar kregen we veel vragen en was er niet zoveel. Nu zijn er in het Leopoldpark, de Adolf Buylstraat en op het Wapenplein drie prachtige blikvangers.”

Arno

De muziek voor de lichtshows werd gemixt door Kristof Michiels (Hof van Commerce) en gekozen door de Oostendenaars. “Meer dan 1.300 mensen stemden op de nummers uit heel uiteenlopende genres. In de mix hoor je klassiek, rock en schlagers. Misschien is er in de toekomst ook plaats voor een nummer van Preuteleute”, zegt Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende. “De tweede muziekmix voorzien we voor icoon Arno. Daarin zitten zijn bekendste hits zoals ‘Ohlalala’ en ‘Putain Putain’, maar ook ‘Oostende Bonsoir’. De mixen wisselen elkaar af zodat de bezoekers ze beiden op korte tijd kunnen horen.” In de lichttunnel zijn er 230.000 LED-lichtjes verwerkt.

Praktisch

De lichttunnel is er van vrijdag 1 december tot en met zondag 7 januari. Er zijn lichtshows om 16, 17, 18 en 19 uur. Die duren telkens een 8-tal minuten, de mix van Arno en de mix van door Oostendenaars gekozen nummers worden om beurten gespeeld. De opening van de lichttunnel vindt plaats op vrijdag 1 december en dit is uitzonderlijk met een show om 17.30 uur met een DJ-set van Average Rob. Om 19 uur zal de mix van Arno voor het eerst te horen zijn.

The post Opbouw gestart: Muziek van Arno centraal tijdens show in lichttunnel Adolf Buylstraat is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »