Nederlander riskeert 18 maanden cel nadat hij anonieme politiewagen aanziet voor ‘klanten’ en betrapt wordt met 30 kilogram cannabis

Een 23-jarige Nederlander uit Dordrecht riskeert 18 maanden cel wegens de invoer van 30 kilogram cannabis. A.A. werd op 30 juli op een bijzondere manier betrapt: hij zag een anonieme politiewagen op de afrit van de E40 in Adinkerke aan voor ‘klanten’ en liep tegen de lamp. “We ontkennen de feiten niet, maar jullie sloegen een kemel van formaat. Hij wordt namelijk vervolgd voor 30,112 gram cannabis en geen kilogram”, merkte advocaat Kris Vincke op.

Eerst was het echter aan de 23-jarige Nederlander A.A. om op 30 juli een blunder van formaat te begaan. De man moest een grote hoeveelheid van 30 kilogram cannabis leveren op een klein weggetje in de buurt van de afrit van de E40 in Adinkerke. Toen de man boven kwam gereden zag hij daar hoe een donkerkleurige wagen geparkeerd stond op een gearceerde strook. Wat de man niet wist was dat het om een anonieme politiewagen was, waarvan de agenten bezig waren met een actie gericht tegen mensensmokkel. “De politie vond het feit dat hij stopte uiteraard verdacht en stapte op zijn Volkswagen Polo af”, sprak de procureur.

“Daar ontdekten ze de 30 kilogram cannabis verpakt in verschillende plastic zakjes. Bovendien werden zijn twee GSM’s uitgelezen en bleek dat er daar verschillende berichten in stonden om drugs te leveren. Zelf verklaarde hij al driemaal transporten te hebben gedaan en daar 1.000 euro per rit voor te krijgen, maar op beelden van de ANPR-camera’s bleek dat hij al negen keer betrapt werd op korte ritten in ons land. In oktober kreeg hij zelfs nog tien maanden cel met uitstel voor drugsfeiten. Ik vraag nu 18 maanden cel, 8.000 euro boete en de verbeurdverklaring van zijn Volkswagen.”

30,112 gram cannabis

Advocaat Kris Vincke gaf de feiten namens A.A. op zich toe, maar hekelde een slordigheid bij het parket. “Jullie weten toch dat hij vervolgd wordt voor 30,112 gram cannabis? Dus geen 30.112 gram of 30,112 kilogram, maar gram. Dat is een kemel van formaat, die al ontstond bij de eindvordering in de raadkamer. De rechter is gebonden aan deze vordering en kan hem dus eigenlijk enkel veroordelen voor die 30 gram. De feiten worden overigens niet betwist maar hij was enkel een loopjongen en deed het om wat geld bij te verdienen.” Vonnis op 21 november. (JH)

The post Nederlander riskeert 18 maanden cel nadat hij anonieme politiewagen aanziet voor ‘klanten’ en betrapt wordt met 30 kilogram cannabis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »