Moord zonder motief Tielt: 2,5 jaar na de feiten nog steeds geen psychiatrisch verslag voor moordenaar Leander (32)

Is Jarod D. toerekeningsvatbaar of niet? Op het antwoord van die vraag is het al ruim tweeënhalf jaar wachten. Jarod D. (21) zit sinds maart vorig jaar in de cel op verdenking van de moord op Leander Quintyn (32). Een moord zonder motief waarbij het psychiatrisch verslag, dat al ruim tweeënhalf jaar op zich laat wachten, duidelijkheid moet scheppen. Na de zitting van de Brugse raadkamer dinsdagochtend bleek wel dat de moraliteitsverslagen ondertussen aan het dossier werden toegevoegd. Een laatste rechte lijn tot het finaal verslag.

6 maart 2021, 22.50 uur. Leander Quintyn (32) werd in het centrum van Tielt op een openbare weg neergestoken. Het slachtoffer was onderweg naar huis toen hij plots enkele messteken moest incasseren. De dertiger werd in allerijl nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Willekeurige moord

Al snel bleek het om een willekeurige moord te gaan, want dader én slachtoffer kenden elkaar helemaal niet. De speurders zetten meteen een heel onderzoek op poten, maar het was Jarod D. zelf die zijn mond voorbijpraatte. Een derde moest het hele verhaal aanhoren en contacteerde onmiddellijk de politie. Op 26 april 2021 kon de politie de twintiger uiteindelijk klissen en inrekenen. Jarod D. bekende de feiten, maar naar zijn motief blijft het – tot op de dag van vandaag – gissen.

Psychiatrisch verslag

Het psychiatrisch verslag moet meer duidelijkheid brengen, maar ruim tweeënhalf jaar na de feiten is dat verslag nog steeds niet rond. Al komt daar binnenkort waarschijnlijk een doorbraak in, want de moralteitsverslagen – een laatste stap – werden ondertussen toegevoegd aan het dossier. En dat verslag is van groot belang, want op basis daarvan kan beslist worden over de toerekeningsvatbaarheid.

De Brugse raadkamer besliste dinsdagochtend om de aanhouding van de jongeman met twee maanden te verlengen. Eerder bleek al dat Jarod D. Wel degelijk een verklaring heeft voor het feit dat hij met een mes rondliep. “Maar hij had zeker geen moordplan”, zei meester Huysentruyt eerder. “Het gebeurde in een opwelling.” (CC)

The post Moord zonder motief Tielt: 2,5 jaar na de feiten nog steeds geen psychiatrisch verslag voor moordenaar Leander (32) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »