Minister Diependaele maakt ruim 116.000 euro vrij voor restauratie Sint-Maartenskathedraal in Ieper

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) voorziet 116.509,70 euro voor restauratiewerken aan het dak van de Sint-Maartenskathedraal in Ieper.

“Dankzij deze Vlaamse steun wordt het dak straks gerenoveerd. Dat draagt bij tot het uitzicht en de uitstraling van Ieper”, reageert schepen Eva Ryde (N-VA) tevreden. “Vlaams minister Diependaele ondertekende recent een ministerieel besluit voor de toekenning van een erfgoedpremie volgens de bijzondere procedure voor erfgoed in Ieper.”

Noordelijke dakvlak

“Zo kan de Kerkfabriek Sint-Maarten en Sint-Niklaas straks gebruik maken van een bedrag van 116.509,70 euro voor de restauratie van het noordelijk dakvlak. Zo wordt de leibedekking van de daken vervangen en zijn enkele noodzakelijke werken gepland in opvolging van het verslag van monumentenwacht en het beheersplan”, weet Eva Ryde, de schepen bevoegd voor Kerkfabrieken in Ieper.

The post Minister Diependaele maakt ruim 116.000 euro vrij voor restauratie Sint-Maartenskathedraal in Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Werken aan markt van Eeklo kunnen nu echt van start gaan: “Klacht over bunker is onontvankelijk verklaard”

De werken aan de markt van Eeklo kunnen eind deze maand beginnen. Ze werden eerder uitgesteld nadat iemand een klacht had ingediend omdat die vond dat de bunker onder de markt niet mocht verdwijnen. De klacht is nu onontvankelijk verklaard, dus op 30 september start het archeologisch onderzoek en daarna de omgevingswerken. De markt is intussen al een tijdje autovrij.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

De glimlach die catastrofe moet maskeren: waarom 2 gestrande ruimtevaarders symbool staan voor enorme crisis bij Boeing

Ze zouden één week blijven, maar het zullen acht maanden worden. De twee Amerikaanse astronauten die al sinds juni vastzitten op het ISS, omdat hun ruimteschip te onveilig was om mee naar de aarde terug te keren, hebben gisteren voor het eerst een persconferentie gegeven, met de glimlach. Die glimlach moet een catastrofe verbergen. Boeing, de maker van het ruimteschip,

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven”

Net voor Open Monumentendag van vorige zondag werd op de transfosite een erfgoedparcours geopend. 20 locaties op de site tonen hun geheimen, zowel fysiek als online. Bedoeling is dat de bezoekers voortaan op eigen houtje de site verkennen. Dit was vroeger niet mogelijk.
The post Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven” appeared first

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »