Minimumloon voor textielarbeiders in Bangladesh na stakingen en rellen verhoogd tot 104 euro per maand

De Commissie Minimumlonen van Bangladesh heeft dinsdag het minimummaandloon voor de vier miljoen textielarbeiders van het land met 56,25% verhoogd tot 12.500 Taka (104 euro), een cijfer dat is afgewezen door de vakbonden die 23.000 Taka eisen.

Meer krantenkoppen in België

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Team Dynamisch Lo-Reninge maakte zopas de kandidatenlijst bekend waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken op 13 oktober. Burgemeester Lode Morlion neemt afscheid van de politiek en draagt de fakkel over aan Lieve Castryck, die de lijst zal trekken.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »