Help je het klimaat werkelijk “geen sikkepit” door vegetariër te zijn, zoals politicus en ex-vegetariër Jos D’Haese zegt?

Politicus Jos D’Haese is gestopt met vegetariër te zijn. Volgens het Vlaams Parlementslid van de uiterst linkse PVDA heeft zijn “individueel engagement geen sikkepit veranderd”. “Als we de klimaatverandering willen tegengaan, dan zullen we dat collectief moeten doen”, stelt D’Haese. Maar volgens klimaatexpert Pieter Boussemaere heeft het individuele gedrag van vegetariërs wel degelijk zin.

Meer krantenkoppen in België

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

70-jarigen komen bijeen voor feestmaal

Een gezellige drukte in de zaal Gruuthuze in Beveren-Leie tijdens de bijeenkomst van de 70’ers uit Deerlijk en Sint-Lodewijk. “Het is vijf jaar geleden dat wij een dergelijke reünie organiseerden. Wij waren toen in de Gavers”, vertelde Francis Deknudt tijdens zijn verwelkoming. Na het feestmaal en het dessert hadden de organisatoren voor een verrassing gezorgd.
The post 70-jarigen komen

Lees meer »

Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg

Van woensdag tot en met zondag vindt in Limburg het Europees kampioenschap wielrennen plaats. Zowel de profs, heren jeugd en dames jeugd komen in actie. Daarbij ook enkele streekgenoten. Een analyse door bondscoaches Ludwig Willems, Kim de Baat en Serge Pauwels.
The post Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net op de valreep: immomakelaar Eric Markey stelt zijn lijst Stratier voor: “Onze mooie gemeente gaat langzaam kapot aan al die appartementen”

Eric Markey uit Oostduinkerke stelt zijn lijst Stratier voor. “Stratier betekent bastaardhond. Wij profileren ons als een wakkere hond die hondstrouw is aan zijn leefomgeving.” Elf kandidaten staan er op de lijst en de hond speelt de hoofdrol in de campagne. Zo ludiek het beeld is, zo serieus klinkt de inhoud. “Zijn we tegen appartementsbouw? Nee, maar enkel waar ze

Lees meer »

Victor Vercouillie valt op EK tijdrijden in voor zieke Yves Lampaert: “Een eer om dit te doen, maar weet niet wat te verwachten”

Na het uitvallen van de zieke Yves Lampaert is Victor Vercouillie vandaag de tweede Belgische tijdrijder op het EK voor mannen-elite. Een verrassing, ook voor de 21-jarige West-Vlaming zelf: “Ik had dit niet verwacht”, zei hij dinsdagavond tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond. “Toen Sven (Vanthourenhout) mij zaterdag contacteerde om te mogen invallen, dan was dat een verrassing. ‘Wat

Lees meer »

“De Vlaamse regering heeft van verkeersveiligheid een verdienmodel gemaakt, hoog tijd om die fout terug te draaien”

Hoe ver mogen gemeenten gaan om de verkeersveiligheid in hun gemeente te waarborgen? Het debat zal de komende weken in heel Vlaanderen opduiken. VRT NWS berekende dat de Vlaamse gemeenten samen vorig jaar 124 miljoen euro verdienden aan boetes. Het gros daarvan komt via lokale trajectcontroles en zogenaamde GAS-boetes. Sinds enkele jaren mogen die Gemeentelijke Administratieve Sancties worden ingezet voor

Lees meer »