Duo raakt slaags met taxichauffeur aan jachtclub: “Zinloos geweld en racistische praat”

Twee vrienden van 30 jaar uit Koksijde en Veurne moeten zich samen met een 31-jarige taxichauffeur uit Koksijde verantwoorden voor een vechtpartij aan de Koksijde Yachting Club (KYC). Taxichauffeur T. ging een klant ophalen maar werd racistisch bejegend door de dronken vrienden. Daarop ontstond een vechtpartij. “Het gaat om zinloos geweld maar ook om racistische praat die aan de oorzaak ligt”, sprak de procureur.

De feiten deden zich voor op 9 oktober vorig jaar aan de Yachting Club Koksijde. Daar was binnen een evenement geweest waarna vrienden T.R. en T.H., beiden 30 jaar en uit Koksijde en Veurne, buiten stonden na te praten. Beiden waren erg dronken. Rond 3 uur ‘s nachts daagde taxichauffeur E.T. op om een klant op te pikken. “Onmiddellijk werd hij racistisch bejegend door het duo”, sprak zijn advocaat. “Dat hij terug moest keren naar zijn land en zo. Terwijl hij er wel allochtoon uitziet, maar Belg is. Hij liet het passeren, tot tweemaal toe. Tot een van hen hem kwam uitdagen en te duwen. Daarop reageerde hij eenmaal, met een vuistslag, om van die ambetanteriken af te zijn. Ok, het was goed raak, en die ander had een gebroken neus. Maar het is zijn eigen fout. Wij vragen de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. De procureur vroeg voor de taxichauffeur een werkstraf van 50 uren omdat er sprake is van wederzijds zinloos geweld, en voor de twee vrienden een werkstraf van 75 uren.

Allen vrijspraak

Ook de twee vrienden willen echter de vrijspraak. “T.H. heeft niks gedaan. Hij kwam enkel tussenbeide omdat er trek- en duwwerk ontstond tussen de taxichauffeur en zijn vriend. En dat moest hij bekopen met een vuistslag en een gebroken neus en hersenschudding.” Ook T.R. wil de vrijspraak, al geeft hij als enige toe dat hij zich niet netjes gedroeg. “Wat hij allemaal zei is erg laakbaar”, vond zijn advocaat. “Maar racistisch was het niet want hij werkt als vrijwilliger bij Fedasil en zou dat nooit doen.” Vonnis op 5 december. (JH)

The post Duo raakt slaags met taxichauffeur aan jachtclub: “Zinloos geweld en racistische praat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »