Alec Segaert kroont zich tot Flandrien van de Toekomst

Thibaut Van Damme (bij de nieuwelingen), Fleur Moors (bij de junioren) en Alec Segaert (bij de U23) hebben dinsdagavond op de 21e editie van het Gala van de Flandrien in het Kursaal van Oostende de trofee van de krant Het Nieuwsblad voor Flandrien van de Toekomst gekregen.

De 20-jarige Segaert (Lotto Dstny) liet de voorbije maanden al meermaals zien wat hij in zijn mars heeft. Hij veroverde in het Nederlandse Emmen de Europese titel tijdrijden bij de beloften en won ook een tijdrit in de Giro Next Gen. “Ik voel me goed bij mijn ploeg en hoop er de volgende jaren nog veel plezier te beleven”, reageerde Segaert, die ook al kon proeven van het echte werk bij de elite, na zijn bekroning. Hij stond ook stil bij de betreurde Tijl De Decker, die overleed op 25 augustus op 22-jarige leeftijd na een aanrijding tijdens een training. “Dat maakt alles toch wat relatief”, klonk het.

De 18-jarige Moors kroonde zich tot Europees juniorenkampioene op de weg. De 16-jarige Van Damme maakte bij de jeugd indruk en veroverde in oktober de eindwinst in de Topcompetitie U17 van Belgian Cycling, een combinatie van pistewedstrijden, mountainbike, veldrijden en wegkoersen.

Jimmy Van Craeynest en Silke Bastiaensen, beiden medaillewinnaars op de Wereldspelen in Berlijn (Special Olympics), reikten de trofeeën uit.

The post Alec Segaert kroont zich tot Flandrien van de Toekomst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »