Wat mogen we verwachten van toespraak van Hezbollah-topman over oorlog in Gazastrook? “Als ze een totale oorlog wilden, waren ze die al gestart”

Om 14 uur zullen alle ogen in Israël – en ver daarbuiten – even van de Gazastrook naar Beiroet zwenken, als Hezbollah-topman Hassan Nasrallah zijn stilzwijgen over het conflict doorbreekt. Als de man daar de open oorlog verklaart aan de aartsvijand, dreigt een complete escalatie in het Midden-Oosten. Wat kunnen we verwachten van de toespraak van Nasrallah?

Meer krantenkoppen in België

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon – Media melden Israëlische beschietingen in grensgebied

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle

Lees meer »

“X vraagt Braziliaanse rechter blokkade op te heffen”

X heeft de hoogste rechtbank van Brazilië gevraagd om de blokkade van de berichtendienst in het Zuid-Amerikaanse land op te heffen, melden Braziliaanse en internationale media op basis van ingewijden. Het socialemediabedrijf vindt dat het aan alle eisen van het Hooggerechtshof van Brazilië heeft voldaan, schrijven onder andere de krant O Globo en persbureau AFP.

Lees meer »

Slovaakse minister noemt beslissing in zaak Chovanec “schandalig”

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Juraj Blanar noemt de beslissing van de Belgische rechtbank in de zaak rond de dood van de Slowaak Jozef Chovanec “schandalig”. Dat schrijven Slovaakse media nadat in het onderzoek naar de dood van de Slovaak in een politiecel in ons land alle 31 verdachten buiten vervolging zijn gesteld.

Lees meer »

Mensensmokkelaars vragen lichtere straffen: “Jullie wisten toch dat de bootjes voor mensen waren en niet voor bananen?”

Een Duitser en een Egyptenaar vragen in beroep strafvermindering voor mensensmokkel met bootjes. Het parket wil een strengere straf: “Jullie wisten toch dat die bootjes voor mensen waren en niet voor bananen?”
The post Mensensmokkelaars vragen lichtere straffen: “Jullie wisten toch dat de bootjes voor mensen waren en niet voor bananen?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde derby: provocerende doelman, die “spierblessure oploopt”, bekogeld met objecten

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

RTBF biedt excuses aan na klachten over transfobie in tv-programma

De Franstalige openbare omroep heeft woensdag excuses aangeboden over een passage in het programma ‘Grand cactus’, dat vorige donderdag werd uitgezonden. Mediaregulator CSA ontving een groot aantal klachten over het “transfobe karakter” en “de stigmatiserende woorden” van de bewuste passage, liet het orgaan maandag weten. Twee dagen later laat de RTBF weten dat de omroep “zijn oprechte spijt” betuigt “aan

Lees meer »