Verhaalconcert sluit jubileumjaar van Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef af

De 125-jarige Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef breit met een laatste concert op zondag 12 november in Park ter Walle een eindpunt aan haar jubileumjaar. Met het interactief verhaalconcert De Vliegende Josephina – 125 jaar op zee richt ze zich deze keer tot de kinderen.

De Volksharmonie zette haar jubileumjaar extra luister bij met een aantal prestigieuze concerten. “Na een feesteditie van Nieuwjaarsklanken brachten we voor de senioren Muziek uit Mijnen Tijd met Ingeborg. In april organiseerden we ParkProms voor alle leeftijden met Gene Thomas, Geena Lisa en Boom’n van de Weireld”, steekt voorzitter Dominiek Allaert van wal.

Jeroen Spillebeen

“Op 12 november richten we ons met de familievoorstelling De Vliegende Josephina – 125 jaar op zee tot de kinderen. Het is een interactief verhaalconcert waarbij de harmonie en de jeugdharmonie Athalo zich laten bijstaan door verteller Jeroen Spillebeen. Het verhaal is gebaseerd op de legende van het spookschip De Vliegende Hollander.”

Kapitein Willem Wimpels van Wimmertingen reist met de Josephina de wereld rond. In elke haven waar het schip aanmeert is het feest. Dan haalt de getalenteerde bemanning de muziekinstrumenten boven en trakteert ze de mensen op een concert. Wanneer de Josephina tijdens een verschrikkelijke storm dreigt te zinken, redt zeeheks Sibelia het schip. In ruil voor hun levens moet de bemanning elk jaar een concert voor haar spelen. Wat een goede deal lijkt, blijkt al gauw een vervloeking te zijn. Alleen met de hulp van het publiek zal kapitein Wim de vloek van De Vliegende Josephina kunnen verbreken.

Workshop

“Voor aanvang van het concert kunnen de kinderen om 14 uur meedoen aan een workshop, volledig in het thema van het concert. Ze mogen knutselen en dansen, en ze leren een lied aan dat ze tijdens de voorstelling kunnen meezingen”, besluit Dominiek Allaert.

De voorstelling zelf start om 15.15 uur. Tickets kosten 12 euro, voor kinderen jonger dan 12 jaar betaal je 8 euro. Wie jonger is dan 6 jaar mag gratis binnen. Leden van de Gezinsbond krijgen 2 euro korting.

The post Verhaalconcert sluit jubileumjaar van Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef af is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »