Twee jaar cel voor afperser die tiener in de ribben schopte in Oostende

Een 27-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor de brutale afpersing van een achttienjarige jongeman. Met zijn buit trok Gabriel P. naar een prostituee.

Omdat hij zich niet lekker voelde, besloot het slachtoffer op 4 september omstreeks 23.30 uur een luchtje te scheppen in het Leopoldpark . Hij werd er aangesproken door een man die hem met een smoesje probeerde mee te lokken. Toen de jongen daar niet op inging, duwde Gabriel P. (27) hem tegen een muur. Hij gaf hem meerdere vuistslagen in het gezicht en enkele schoppen in de ribben. Het slachtoffer haalde daarop 200 euro af voor P.

De politie kon P. nog diezelfde nacht klissen. De twintiger had nog drie bebloede biljetten van twintig euro op zak. De rest van zijn buit had hij naar eigen zeggen gespendeerd aan een prostituee.

Angst

Het slachtoffer was drie dagen arbeidsongeschikt. “Hij is nog altijd erg bang als hij alleen van het station naar huis moet wandelen”, pleitte meester Frederick Spaey. “Hij belt telkens naar zijn ouders om te zeggen waar hij zich bevindt. Het valt mijn cliënt ook zwaar dat er tijdens de afpersing twee mensen passeerden, maar helemaal niet ingrepen.”

P. kwam niet opdagen voor zijn proces. Aan het slachtoffer moet hij 2.900 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Twee jaar cel voor afperser die tiener in de ribben schopte in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »