TSC Proven wil eerste periode afronden met 17 op 30

Brielen Sport en TSC Proven zorgden zondag voor een spektakelstuk. De bezoekers uit Proven wonnen uiteindelijk met 4-5. De verlossende treffer viel in de 94ste minuut. Zondag komt Kortemark op bezoek en hoopt Proven 17 op 30 te halen na tien matchen.

Trainer Mark Monbaliu (45) was zondag bevoorrechte getuige van een heus spektakelstuk in Brielen Sport. “Eigenlijk had het nooit zover mogen komen na de 1-3 -en 2-4-voorsprong”, vertelt de Provense coach. “Onze tweede goal was uit het boekje, via meerdere stations kon Coco Huvelie het leer mooi binnenleggen. Ik ben ook blij dat Kevin Demeyere zijn eerste veldgoals van het seizoen kon scoren.”

“We zijn in staat om van iedereen te kunnen winnen”

“Nadat we de 2-4 uit handen gaven, kregen zij nog een grote kans op de winnende treffer. Gelukkig viel die aan de overkant. Coco scoorde in de laatste minuut, de ontlading was groot. We gingen nadien nog met de hele ploeg naar Café De Kikker in Watou. Telkens als we op verplaatsing spelen, doen we nog een sponsorcafé aan.”

Eindrondekandidaat

TSC Proven telt 14 punten uit negen matchen. “We zijn in staat om van iedereen te kunnen winnen, maar even goed kunnen we tegen iedereen verliezen. Dat is ook eigen aan deze reeks. Enkel tegen De Ruiter werden we wat weggespeeld, maar als we daar de 0-2 maken, is het misschien een ander verhaal. Ik reken ons zeker bij het kransje kandidaten voor de eindrondetickets. Daarvoor is er voldoende kwaliteit en er is nog veel progressie mogelijk”, aldus Mark. Zondag komt SVD Kortemark op bezoek.

“Zij verloren van Keiem en Merkem, maar we zullen hen zeker niet onderschatten. We willen echter de drie punten thuishouden. Met een tussenbalans van 17 op 30 mogen we niet ontevreden zijn. Daarna volgen nog zes matchen voor de winterstop, waarvan vier tegen ploegen uit de rechterkolom. Mochten we de jaarwisseling kunnen induiken met 30 punten, zou ik daar zeker mee kunnen leven”, aldus de zelfstandige webdesigner.

Zondag 5 november om 15 uur: TSC Proven SVD Kortemark.

The post TSC Proven wil eerste periode afronden met 17 op 30 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »