Thibault De Negri maakt grote sprong: “Volgend jaar top 40”

Thibault de Negri (24) werd tien jaar geleden clubkampioen in TC De Polderblomme om over te stappen naar de Brughia Tennis Academy Pro in Brugge waar hij na een avontuur in de VS nu zelf les geeft. Als speler wil hij in ons land zo hoog mogelijk eindigen.

Thibault blikt nog graag terug naar zijn periode aan de Ball State University in Muncie, Indiana. Hij vertrok in de zomer van 2017 en keerde vorig jaar in de lente terug. “Het was vijf jaar lang indrukwekkend. Studeren in combinatie met tennis. Ik behaalde er mijn bachelor in de psychologie. Terwijl trainden we 20 uur per week, zowel conditie, kracht als tennis. En binnen een team. Dat was wat ik er het leukste aan vond. Dat het in een ploeg was. Ik keer nog elk jaar naar de VS terug. Heb er nog veel contacten. Het is iets wat ik zal blijven koesteren.”

“Ik keer nog elk jaar naar de VS terug, ik zal dit blijven koesteren”

In de Brughia Tennis Academy Pro geeft Thibault wekelijks 40 uur les aan competitieve jongeren tussen 9 en 18 jaar. Hij begeleidt ook tennissers zoals deze week op het internationale tornooi in Heiveld. Daarnaast heeft hij zelf een geslaagd tennisseizoen achter de rug, met winst in Heren 1 in onder andere ’t Vrije en De Blauwe Reiger in Brugge en in Rumbeke. Met een team van Brughia werd Thibault interclubkampioen in nationale 3. “Ik kan alleen maar tevreden zijn. Ik ben sedert begin dit jaar in ons land gestegen van 226 naar nummer 51 met 110 punten. Voor komend jaar wil ik richting de top 40 gaan. Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Daarom zou ik op termijn graag nog enkele ITF-tornooien willen spelen, om mijn potentieel waar te maken en ervaring op te doen om de spelers beter te begeleiden.” (ACR)

[email protected]

The post Thibault De Negri maakt grote sprong: “Volgend jaar top 40” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »