Storm ‘Domingos’ op komst: Spanje kondigt code rood af voor naderend noodweer

Storm Ciarán is nog niet goed en wel voorbijgeraasd of de volgende storm dient zich al aan op de weerkaarten. De komende dagen blijft onstuimig weer over een groot deel van West-Europa trekken. Want storm Domingos is op komst. De Spaanse weerdienst kondigt alvast code rood af voor stormvloed en oranje voor wind. Ook in Frankrijk geldt al code geel. Waar moeten we ons dit weekend aan verwachten? Wordt deze storm opnieuw zo krachtig als storm Ciarán? En kan er bij ons ook een code geel of oranje afgekondigd worden door het KMI?

Meer krantenkoppen in België

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Werkstraffen tot 300 uur en celstraffen met uitstel voor 18 Genk-supporters na derby van twee jaar geleden tegen STVV

14 KRC Genk-supporters die de politie in maart 2022 aanvielen en bekogelden met een molotovcocktail en cobravuurwerk na de derby tussen Genk en Sint-Truiden, hebben van de rechtbank in Tongeren werkstraffen tot 300 uur gekregen. 4 andere supporters kregen een gevangenisstraf van 10, 15 en 18 maanden met uitstel. Een andere supporter moet ook een schadevergoeding betalen aan een politie-inspecteur

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde

BMW Meet&Drive Lichtervelde bestaat intussen acht jaar. Het event werd opgestart in 2016 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de oldtimerkalender. Zo’n 140 BMW’s rijden op zondag 15 september in de voor- en namiddag een toer.
The post Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »