Standbeeld van Plop geveld door storm: “Maar merendeel attracties opnieuw open”

Een standbeeld van Plop waaide donderdag omver op een rotonde bij Plopsaland De Panne. “De weersvoorspellingen zijn hoopgevend, waardoor het merendeel van de attracties opnieuw geopend zullen zijn”, laat het pretpark weten.

Plopsaland De Panne besloot de buitenattracties donderdag uitzonderlijk te sluiten. “De veiligheid van onze bezoekers gaat boven alles, en moet op elk moment gegarandeerd worden. De buitenattracties sluiten, was dus de enige juiste beslissing”, zegt Dave Houben, parkmanager van Plopsaland De Panne. “Ondanks het noodweer konden de allerkleinsten vandaag toch nog een onvergetelijke dag beleven in Mayaland Indoor, Circus Bumba en het Bos van Plop, die wel open bleven.”

Merendeel attracties

“Bezoekers hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. De weersvoorspellingen voor morgen en aankomend weekend zijn hoopgevend, waardoor het merendeel van de attracties opnieuw geopend zullen zijn”, besluit Houben. (TP)

The post Standbeeld van Plop geveld door storm: “Maar merendeel attracties opnieuw open” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »