Seraphine en Tim stellen hun eerste duo-album ‘Nu’ voor

Seraphine Stragier (38) en Tim Vandenbergh (47) stelden onlangs tijdens een organisatie van ‘t Vervolg in Sint-Eloois-Winkel hun gloednieuw duo-album ‘Nu’ voor.

Seraphine Stragier, die haar roots heeft in Ledegem, en haar man Tim Vandenbergh, bouwden de voorbije jaren heel watmuzikaleervaring op,zowel samen als apart.Zij heeft een klassieke muziekachtergrond, Tim is vooral vertrouwd met jazz. “Niet enkel als koppel, maar ook als muzikanten zijn we erg naar elkaar toegegroeid”, aldus Seraphine. Zij stelde vorig jaar haar eerste solo-album“Rêveries”voor.

Nyckelharpa

“Hoewel we al zolang samen muziek maken, was er van een duo-album lang geen sprake. Onze muziek was vooral een live beleving, een subtiel evenwicht tussen klassieke, jazz, wereldmuziek en filmische kleuren, maar na al die tijd leek het ons toch bijzonder om onze muziek vast te leggen op een album”, aldus Tim.

Het eindresultaat werd onlangs in De L!NK, tijdens een organisatie van ‘t Vervolg, voorgesteld. “We speelden er een aantal eigen compositiesvan Tim, werk van JS Bach, Hildegard von Bingen, ons lievelingslied ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt, en zelfs Scandinavische muziek”, aldus Seraphine die bij de nummers de cello, harp en nyckelharpa bespeelt. Tim neemt op zijn beurt de contrabas, basgitaar en de cavaquinho, een typisch Portugees instrument, voor zijn rekening. Wie het duo-album wil kopen kan terecht op ewww.seraphinestragier.comof mailen naar[email protected]. Cd’s zijn ook verkrijgbaar via de Ledegemse fotograaf Jan Stragier. De muziek kan ook gedownload worden via het platform Bandcamp.

“Als koppel, maar ook als muzikanten voelen we elkaar erg goed aan. Seraphine is de meestinspirerendemuzikante die ik ken. Dit duo-album smaakt naar meer, maar waarschijnlijk richten we ons nu weer meer op een tweede solo-cd van Seraphine. We zijn ook bezig met eenmuzikaalproject voor kinderen. Onlangs brachten we al in de bib van Moorslede een uitvoering, gericht op dit jongere publiek”, aldus Tim.

The post Seraphine en Tim stellen hun eerste duo-album ‘Nu’ voor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »