Sara Willaert wordt adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout

Uiterlijk op 20 november wordt Sara Willaert (33) adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout. Samen met directeur Sabine De Zutter (49), die sinds 2016 schoolhoofd is, zal ze straks de genoemde basisschool leiden. Ze kijkt er ‘met grote goeste’ naar uit.

Sara woont met haar man Arne Vanthournout (36), hun dochtertje Mae (8) en hun zoontje Magnus (6) in de Albrecht Rodenbachlaan, op wandelafstand van De Oefenschool. Ze is bachelor secundair onderwijs voor de vakken Voeding-Verzorging en Project Algemene Vakken (PAV).

Geen stap in het onbekende

Sara geeft momenteel nog les aan BuSO-school De Wissel van Tordale. Ze is er aan haar zesde schooljaar bezig als lerares ASV (Algemene en Sociale Vorming). Omstreeks half november zet ze een punt achter die opdracht om het adjunct-directeurschap van De Oefenschool aan te vatten.

“Aan BuSO De Wissel mocht ik af en toe meedenken over het beleid en ik vond dat best wel aangenaam”, zegt ze. “Het deed me zin krijgen in een meer leidinggevende functie. Toen ik de vacature zag passeren voor adjunct-directeur van De Oefenschool heb ik mijn kans gewaagd en met succes. Zopas kreeg ik het bericht dat ik de functie mag opnemen. Ik ben daar bijzonder blij om.”

“Ik ken de school, want onze kinderen zitten er in het derde en het eerste leerjaar. Dus is het geen volkomen stap in het onbekende. Al besef ik dat ik tijd nodig zal hebben om me in te werken. Aan de zijde van de ervaren directeur Sabine zou dat moeten lukken.”

Sabine en Sara zullen uiteraard een tandem vormen aan het hoofd van de school, maar hun onderlinge taakverdeling ligt nog niet vast. “Daar moeten we nog over praten”, aldus Sara.

Creatieve jongedame

De nieuwe adjunct-directeur is een creatieve jongedame. Een van haar hobby’s is pottenbakken, ze kan behoorlijk goed tekenen en ze heeft interesse voor architectuur. “Ik ben vanuit mijn belangstelling voor binnenhuisdecoratie en design via afstandsonderwijs aan het KASK in Gent de richting Interieurvormgeving aan het volgen”, zegt ze. “Ik doe dat met volle overgave, al valt die opleiding zeker niet te onderschatten: ze is pittig. Nu ik adjunct wordt aan De Oefenschool zal ik de lessen aan het KASK on hold zetten. Ik wil me helemaal kunnen focussen op mijn nieuwe opdracht.”

The post Sara Willaert wordt adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.
The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede:

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut: “Top vijf de ambitie, podium de grote droom”

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »