Ruben Dekens leeft zich uit bij KSKD Hertsberge (4B)

Toen Ruben Dekens in een ver verleden begon te voetballen op vijfjarige leeftijd, bij de duiveltjes van KSV Oostkamp, was Jeffry De Busschere zijn eerste oefenmeester. Nu zit Ruben bijna op tram drie en speelt hij als ervaren rot bij het SKD Hertsberge van diezelfde Jeffry De Busschere.

Ruben Dekens woont op een boogscheut van het Jan Breydelstadion. Over voetbal keuvelen, is zijn passie. “Bij Oostkamp proefde ik van de eerste ploeg onder Hans Mulier. Bij de beloften had ik mijn vader Philip als coach. De eigenlijke doorbraak kwam er onder Rik De Mil. We werden kampioen in derde provinciale en promoveerden in de hogere reeks via de eindronde. In eerste provinciale lukte het me behoorlijk om stand te houden. Dat was met Dieter Lauwers als eerste in bevel. Toen kreeg ik te kampen met gescheurde ligamenten. Eens hersteld, mocht ik sporadisch een tiental minuten invallen. Niveau te hoog? In alle eerlijkheid, ik leefde er niet voor. Ik verhuisde nog twee seizoenen naar het toenmalige SC Beernem, begon te sukkelen met pubalgie en kwam hooguit 12 tot 13 keer in actie tijdens mijn verblijf daar.”

De Twee Meisjes

“Op amper 24-jarige leeftijd hield ik het veldvoetbal voor bekeken. Wel speelde ik nog minivoetbal met vrienden. Onze club heette: De Twee Meisjes. We traden aan in roze truitjes. Ook met cafévoetbal vulde ik mijn weekend. Via twee vrienden van vroeger verzeilde ik bij SKD Hertsberge. Ik werk zelfstandig als schilder en decorateur, dus verwittigde ik de coach dat ik maar één keer per week kon komen trainer. Dit is mijn tweede seizoen langs de Breeweg. Bij Oostkamp was ik de jonge vlegel, nu ben ik de man met ervaring. Het loopt lekker. Nu al tellen we meer punten dan op het einde van vorig kampioenschap. Ik herken zoveel typische kenmerken van mezelf op dezelfde leeftijd als ik al die jonge makkers rondom mij zie voetballen. Dit is een pure vriendendienst, maar ik amuseer me te pletter. Er huist hier talent, al moeten we meer als ploeg aantreden. Anderzijds, de familiale sfeer bij zo’n fantastische bende, overtuigt me om nog even door te gaan”, klinkt het. (JPV)

Zaterdag 4 november om 19.30 uur: KSK Dennenheem Hertsberge – KSK Steenbrugge.

The post Ruben Dekens leeft zich uit bij KSKD Hertsberge (4B) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mireille en Jacques zijn een diamanten paar

Ter gelegenheid van hun zestigste huwelijksverjaardag werden Jacques Leconte en Mireille Ghsquiere door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Mireille en Jacques zijn een diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »