Proces in groot SKY-drugsdossier op de helling door wrakingsverzoek

Voor de Brusselse correctionele rechtbank had aanstaande maandag het proces van start moeten gaan over een groot drugsdossier dat aan het licht was gekomen na de ontcijfering van de versleutelde netwerken Encrochat en SKY ECC. Het proces zal echter op zijn minst enkele weken vertraging oplopen, omdat de verdediging van één van de verdachten een wrakingsverzoek heeft ingediend tegen de drie rechters in het dossier. Dat meldt La Libre Belgique, en wordt bevestigd door de betrokken advocaat, meester Gilles Vanderbeck.

Meer krantenkoppen in België

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie”

“Het was steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus logisch dat we het anders gaan aanpakken. Als je hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat en dat kan de bedoeling niet zijn.” Marc Coucke heeft de vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld. En daarbij staan enkele veranderingen en zaken

Lees meer »

Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »