Peter en Jan fietsen naar Duitse Staden: “Zondag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller”

Peter Demonie en fietscompagnon Jan Demeulemeester vertrokken op vrijdag 27 oktober per fiets naar het Duitse Staden. Ze keren normaal gezien ook met de fiets terug.

Peter Demonie woont sinds een drietal jaar in Ardooie, maar had vroeger zijn thuishaven in Westrozebeke. “Jan Demeulemeester, mijn fietscompagnon, is afkomstig uit Oostende, maar zit voor zijn werk bijna continu in Rotterdam en ook in Amsterdam”, vertelt Peter. “Enkele jaren geleden had Jan het idee om naar het Nederlandse Nieuwpoort te fietsen. Onze rit van Nieuwpoort naar het Nederlandse Nieuwpoort was meteen een feit. Toen we in Westrozebeke woonden, had ik een oproep gezien waarbij gastgezinnen gezocht werden in het kader van de verbroedering tussen Staden en Staden Duitsland. Dat sprak ons wel aan, maar om de één of andere reden zijn we dat uit het oog verloren. Mijn neef runt het busbedrijf Demonie Drive en toen hij me vertelde dat hij naar de verbroederingsgemeente in het Duitse Staden gereden had, stelde ik Jan al grappend voor om eens naar daar te fietsen.”

Per toeval

“Niks was al concreet, maar het toeval wil dat we onze zoon Lander begin oktober naar Mainz voerden waar hij op Erasmus zijn vierde jaar filosofie volgt. Staden Duitsland bleek daar helemaal niet zo ver vandaan. Soms is een genstertje voldoende om een compleet vuur aan te wakkeren. Ik begon te plannen, belde Jan en nam contact op met het verbroederingscomité en de gemeente om wat gegevens over onze Duitse vrienden te bekomen. Bedoeling van onze rit is om wat tijd door te brengen met mijn zoon in Mainz en de dag nadien wat tijd door te brengen in Staden. Die twee dagen zijn dan ook maar korte ritjes gepland.”

1.200 kilometer in de benen

“De dag nadien moeten we al weer terugkeren om op tijd thuis te raken omdat ik weer aan het werk moet. We hebben een strakke planning en het wordt geen evidente rit aangezien het al november is en we bij wijze van spreken negen dagen in de regen kunnen fietsen. Als alles meezit zijn we op zondag 5 november in de namiddag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller. Als het tegenzit keren we met de trein terug.”

The post Peter en Jan fietsen naar Duitse Staden: “Zondag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »