Orgel in Sint-Martinuskerk is aan vernieuwing en herstelling toe: “Om deze kost te financieren organiseren we een ontbijt”

Het orgel in de Koolskampse Sint-Martinuskerk is dringend aan restauratie en herstel toe. De financiële middelen die voor deze werkzaamheden ter beschikking staan, zijn echter niet toereikend. Daarom doet het kerkbestuur, samen met enkele vrijwilligers, beroep op de parochiegemeenschap. Ze worden op zondagmorgen 5 november uitgenodigd voor een ontbijt in OC ‘t Zonneke.

Het parochiale orgel is er eentje van waarde, want het is een oerdegelijk West-Vlaams product, met name een Loncke orgel. Bedoeling van dat ontbijt is geld te genereren voor een complete renovatie van het Loncke orgel. Guillaume Noppe zet zich met enkele mensen van de parochie en het kerkbestuur in voor deze actie.

“Onze orgel is reeds een hele tijd defect. Oorzaak is waterinsijpeling door de hevige regenbui. Om aan geld te geraken, heeft het kerkbestuur eerder al een projectrekening geopend bij Herita.be. Dat is een organisatie die dergelijke projecten ondersteund en een rekening heeft waarop schenkers van een financiële gift een fiscaal attest krijgen. De middelen die via deze weg binnenkomen zijn onvoldoende. Niet iedereen kent de weg naar deze organisatie en voor sommigen is het misschien een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Daarom hebben enkele vrijwilligers, die zich de orgelkring uit Koolskamp heten, beslist om enkele bijkomende acties te ondernemen. Ze willen dat er opnieuw orgelmuziek uit het orgel komt in Koolskamp.”

Vroeg ontbijt

Een eerste actie om wat geld bijeen te brengen, staat geprogrammeerd op zondagmorgen 5 november. Om 7.30 uur, dus nog voor de mis van start gaat, serveren ze een uitgebreid ontbijt in OC ‘t Zonneke in de Ardooisestraat. Deelnemen kan tot 10 uur.

“Kaarten zijn te verkrijgen bij de initiatiefnemers. Dat zijn de leden van de orgelkring. Volwassenen komen ontbijten aan 15 euro, kinderen van 6 tot 12 zitten mee aan de ontbijttafel voor 8 euro en kinderen die jonger zijn dan 6 jaar komen gratis. Wie wenst deel te nemen, dient over te schrijven op BE33 1030 8408 7146 op naam van Orgelkring Koolskamp”, aldus Guillaume Noppe. Op 051/74 53 08 kun je eveneens de kaarten bestellen die ter beschikking zullen liggen bij de ingang van de zaal.

The post Orgel in Sint-Martinuskerk is aan vernieuwing en herstelling toe: “Om deze kost te financieren organiseren we een ontbijt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »