Met de komst van een mogelijke superliga: draait ook het wielrennen straks op Arabisch geld?

Achter het nieuwe financieringsmodel in het wielrennen One Cycling gaat het oprichten van een nieuwe wielerliga schuil. Achter het oprichten van die nieuwe liga gaat mogelijk ook de onstilbare investeringsdrang van het Saoedische miljardenfonds Public Investment Fonds (PIF) schuil. Of hoe het wielrennen droomt van een superliga die draait op Arabisch geld.

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »