Megaproces in Brussel over groot SKY-drugsdossier op de helling door wrakingsverzoek

Het megaproces over een groot drugsdossier dat maandag in Brussel zou moeten beginnen, zal al minstens enkele weken vertraging oplopen. Een van de advocaten heeft een wrakingsverzoek ingediend tegen de drie rechters. Dat bevestigt de persrechter aan VRT NWS.

Meer krantenkoppen in België

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Meteen al dode in eerste week? En verdwijnt Marianne achter de tralies? Dit mag je verwachten van nieuwe seizoen van ‘Thuis’

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen door mensen”

Op zondag 15 september viert pastoor Jozef Bekaert uit de Schoolstraat zijn 85ste verjaardag, maar ook zijn 60 jaar priesterschap. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Amandskerk, waar alle parochianen welkom zijn. De misviering wordt opgeluisterd door het koor ‘Gaudeamus Igitur’ uit Roeselare.
The post Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen

Lees meer »

Goud voor Frans en Maria

Op 29 augustus mochten Maria Planckaert en Frans Vanhuysse hun gouden huwelijksjubileum vieren. 50 jaar geleden gaven ze elkaar hun jawoord. Frans is in Zwevegem geboren op 30 mei 1939. Hij was bediende bij Bekaert. Maria had haar wiegje eveneens in Zwevegem staan, en zag het levenslicht op 1 mei 1938. Zij deed het huishouden.
The post Goud voor

Lees meer »

“Een tikkende tijdbom”: professor Holslag waarschuwt voor migratiestroom naar Europa nu China miljarden investeert in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »