Kenjy vormt krantenwinkel om tot een sfeervol café in Houthulst

Vijf jaar geleden startte Kenjy Pattyn (33) met een krantenwinkel in de Kerkstraat in Houthulst, nu wordt die krantenwinkel omgevormd tot ‘Bij Kenjy praat- en amusementscafé’. “Het was voor mij tijd om iets anders te gaan doen. Vermits er op dit moment geen café meer is in het centrum van Hout-hulst, leek het mij een ideaal moment om over te schakelen van krantenwinkel naar café”, zegt Kenjy.

“Ik heb er een hele tijd over nagedacht”, aldus Kenjy, die de focus wil leggen op een gezellig café, waar men ook terecht kan om te biljarten, darten en kaarten. “Verwacht hier geen snacks zoals een croque of spaghetti. Wel bied ik dranken aan tegen een democratische prijs”, klinkt het. “Ik zal er elke maand een dartstornooi organiseren. Een poolbiljart en voetbaltafel zijn er al. Een slotmachine en een Bingomachine komen er binnenkort”, klinkt het.

Verenigingen welkom

Kenjy staat ook open voor alle voorstellen van verenigingen. “Allerhande verenigingen zijn hier welkom. Voor de sportliefhebbers is er voorzien dat alle matchen live kunnen bekeken worden, ondertussen blijft ook het Lottopunt hier bestaan. Iedereen kan hier terecht om zijn Lottoformulieren binnen te brengen”, zegt Kenjy. “Met een zestiental tafels is er voldoende ruimte om het gezellig te maken. Voor iets meer comfort bouwde ik een extra toilet bij en er is een aparte rokersruimte voorzien. Verder zal ik ook nog aan de muren werken. Ik ben van plan om oude foto’s van Houthulst op te hangen”, besluit Kenjy.

‘Bij Kenjy praat- en amusementscafé’, Kerkstraat 27, Houthulst. Meer info over de officiële opening volgt binnenkort. Kenjy is te bereiken via het nummer 0492 48 80 12.

The post Kenjy vormt krantenwinkel om tot een sfeervol café in Houthulst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Controversieel: aangeslagen Vlasov raakt na valpartij niet meteen fiets op, maar wordt snel op pad gezet

“Totaal onverantwoord”, luidt het bij de wielerliefhebber. De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France opnieuw de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op weerstand. De aangeslagen Rus van Red Bull- BORA-Hansgrohe raakte niet zonder de hulp van een mecanicien weer de fiets op. Achteraf sprak manager

Lees meer »

Steven De Lelie is terug als Bert(je) in de ‘Familie’-webreeks: “Ik moest voor de rol een paar kilo kwijt”

“Leven van enkel acteren? Ik wil mijn kinderen fatsoenlijk eten geven.” Steven De Lelie (47) heeft een job naast het scherm en podium, maar toch kruipt hij opnieuw in de huid van booswicht Bert(je) Van den Bossche. Niet in ‘Familie’, want daar is het Jan Sobrie die Bert vertolkt na plastische chirurgie, wel in de nieuwe webserie ‘Familie – Het

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland: “Oekraïne wilde strategische bommenwerper kapen” – Vijf burgers dood bij explosie van mijn in Charkiv

De Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper. De Russische veiligheidsdienst FSB stelt dat Oekraïne de piloot een geldbedrag en een Italiaans paspoort had beloofd om met zijn toestel naar Oekraïens grondgebied te vliegen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Wie op Wimbledon wil schitteren, moet kunnen wachten

Het is een onderbelicht maar kenmerkend aspect van tennis: het vele wachten. Op een regenbui, op de service van je tegenstander, op de partij die voor de jouwe staat gepland. Op Wimbledon is het niet anders.“Ga niet tennissen als je niet van wachten houdt”

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moordenaar van Yves (37) vervroegd vrijgelaten, familie reageert verontwaardigd: “Hij kan een nieuw leven beginnen, terwijl dat van ons verwoest is”

Zeven jaar geleden werd Yves Van Oers (37) vermoord door Tom Verboven. De man kreeg daarvoor na een assisenproces een veroordeling van zestien jaar cel terwijl het openbaar ministerie tot 22 jaar cel eiste. Vorige week kreeg de familie van Van Oers te horen dat Verboven na net iets minder dan zeven jaar vervroegd vrijgekomen is. “Zijn vervroegde vrijlating opent

Lees meer »