Jordy Balcaen (FC Marke, 2B): “Nog niet beginnen zweven”

Promovendus FC Marke gaat door op zijn elan. Vorig seizoen, toen in derde provinciale, haalden de groen-zwarten op de valreep hun ticket voor de eindronde, forceerden ze prompt de promotie naar tweede. Van aanpassingsproblemen hebben de jongens van T1 Davy Vercruysse blijkbaar geen last. De groen-zwarten staan na het ongenaakbare Zwevegem mooi op de tweede plaats.

Zaterdag trekt FC Marke richting VK Avelgem waar gebikkeld zal worden met de tweede plaats als inzet. Wie had dat durven denken toen de competitie op gang schoot. Nog niet zolang geleden deden de groen-zwarten hun ding in vierde provinciale en hebben ze zich ondertussen opgewerkt tot een van de toonaangevende ploegen in tweede. “Toch maar liefst de voeten op de begane grond houden”, waarschuwt de 24-jarige Jordy Balcaen. “In voetbal kan het snel keren. Toegegeven, van aanpassingsproblemen hebben we weinig last gehad. Daarom hoeven we nog niet te beginnen zweven. Toen we dit seizoen uit de startblokken schoten stond en staat het behoud helemaal voorop. Momenteel overtreffen we de stoutste verwachtingen. De punten die we bijeenvoetbalden hebben we geenszins gestolen. En we kiezen altijd voor de aanval. Met 22 doelpunten hebben we na leider Zwevegem en Moorsele de beste aanval van de reeks. Zaterdag op Avelgem, vooraf toch een van de titelfavorieten, staan we voor een serieuze test.”

Met zijn 24 jaar heeft Jordy Balcaen al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen. “Begonnen bij de jeugd GD Ingooigem”, doet de Markse spits zijn verhaal. “Daarna ging het richting RC Waregem, Avelgem, Moen, Beveren-Leie en Anzegem B. Bij die twee laatste ploegen mocht ik op vroege leeftijd proeven van de eerste ploeg. Ondertussen ben ik aan mijn tweede seizoen Marke bezig. Het bevalt me hier wel. Vorig seizoen mochten we een promotie vieren die niemand had zien aankomen”, besluit Jordy Balcaen. (FV)

Zaterdag 4 november 19 uur: VK Avelgem – FC Marke.

The post Jordy Balcaen (FC Marke, 2B): “Nog niet beginnen zweven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »