Hezbollah-leider in speech over oorlog tussen Israël en Hamas: “We hebben tijd nodig, maar we zullen winnen”

Officieel zou de speech van Hezbollah-leider vrijdag een herdenking zijn van de 55 Hezbollah-strijders die om het leven kwamen bij de schermutselingen aan de Israëlisch-Libanese grens. Hoewel hij zowel Israël als de Verenigde Staten bedreigde, sprak hij niet van een officiële oorlogsverklaring.

Meer krantenkoppen in België

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Oasis voegt nieuwe data toe aan tournee maar Britse fans zijn woedend over ticketprijzen in Noord-Amerika

Oasis heeft nieuwe data toegevoegd aan de tournee in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De band uit Manchester geeft volgend jaar extra shows in Toronto, East Rutherford, Los Angeles en Mexico-Stad. Maar de fans die al tickets kochten voor de reünietournee zijn woedend: “Misschien kunnen jullie de Britse fans die jullie hebben opgelicht, eerst terugbetalen?”, klinkt het.

Lees meer »

Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat

In aanwezigheid van tachtig geïnteresseerden heeft Unizo Alveringem in gemeenschapszaal de Kwelle een verkiezingsdebat georganiseerd. Burgemeester Liefooghe en oud-burgemeester Marc Wackenier stonden na lange tijd opnieuw tegenover elkaar. Het debat was pittig maar beschaafd.
The post Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Dames Hermes de boot in: “We moeten ons herpakken”

Het werd afgelopen zondag geen leuke verplaatsing voor Hermes Oostende A, ploeg in Promo2. De geel-groene formatie trok naar Beernem, dat tot nu toe nog puntenloos was. Mits winst kon Oostende een mooi sprongetje maken in het klassement naar een voorlopige derde plaats. Maar het mocht niet zijn. De kustmeisjes gingen met een gortdroge 3-0 de boot in.
The

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Handgranaten in Kopenhagen en allerhande schietpartijen: Zweeds bendegeweld steekt steeds vaker de grens over

Het bendegeweld in Zweden sijpelt steeds meer door naar buurlanden Noorwegen en Denemarken. Handgranaten of schietpartijen, zelfs op klaarlichte dag: het zijn incidenten die steeds vaker opduiken. "Dit jaar zijn er al 25 keer minderjarige Zweden naar Kopenhagen gestuurd om er ‘klussen’ te doen, zoals een handgranaat gooien of om iemand neer te schieten", weet correspondent Jeroen Visser.

Lees meer »