Els Ampe (ex-Open VLD) overweegt nieuwe partij met BoerBurgerBelangen en anderen: “Alternatief voor het politieke gepruts”

Vlaams Parlementslid Els Ampe (ex-Open VLD) overweegt een nieuwe partij op te richten met onder meer BoerBurgerBelangen. Volgende week houdt ze een panelgesprek met een aantal bewegingen.

Meer krantenkoppen in België

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »