Deel van boom valt tijdens doortocht storm Ciarán recht op wagencollectie van Danny (45): “Twee van de zes wagens zijn perte total”

“We snoeiden de boom enige tijd geleden én hij doorstond al enkele stormen. Nooit hadden we gedacht dat hij zou sneuvelen.” Autohandelaar Danny Handschoewerker (45) uit Zedelgem zag storm Ciarán een deel van zijn privécollectie vernielen. Een dikke tak van een grote boom aan zijn ouderlijk huis in Snellegem knakte af en viel op zes Jaguars. Twee wagens zijn perte total.

Storm Ciarán richtte donderdag heel wat schade aan in de regio. De brandweer moest honderden oproepen verwerken, waarbij het vooral over afgewaaide takken en omgewaaide bomen ging. Dat was ook het geval in Snellegem bij Jabbeke. Aan het ouderlijk huis van Danny Handschoewerker (45) begaf een grote boom het onder de fikse rukwinden. Gewonden vielen er niet, maar de materiële ravage is wel aanzienlijk. “Een deel van de boom knakte af”, zucht Danny. “En dat viel dan nog eens naar de verkeerde kant, recht op mijn wagens.”

Het zicht oogt voor autoliefhebbers alleszins triest. Zes wagens – allemaal Jaguars – liggen bedekt onder de takken met kruin. “Een tak boorde zich door de voorruit van een van de wagens en ging zelfs door het dashboard”, zegt de man. “Daar is niks meer aan te doen. Ook een tweede wagen is volledig perte totale. Die zijn enkel nog goed voor onderdelen. Herstellen is onmogelijk.”

Hoe groot de schade aan de vier andere Jaguars is, zal nog moeten blijken. Wat blutsen en schade aan het koetswerk, vermoedt Danny. “Al zal ik dat pas kunnen zien wanneer we de boom volledig verwijderen van de wagens.”

Zelf takken verwijderen

Vooral emotioneel hebben de Jaguars een grote waarde. Danny is behalve autohandelaar – hij is zaakvoerder van DHMC oldtimers and Classic Cars in Zedelgem – vooral een fervent liefhebber. “De wagens dateren uit de periode eind jaren 90, begin jaren 2000. Of we dit niet konden vermijden door de auto’s te verplaatsen toen we hoorden dat er storm op komst was? Achteraf is het altijd makkelijk gezegd, vrees ik. We snoeiden die boom zo’n drie jaar geleden helemaal op én hij doorstond al verschillende stormen. We hadden dus nooit gedacht dat net die boom het plots zou begeven.”

De oudere wagens die Danny in bezit heeft om bijvoorbeeld onderdelen te verhandelen, stonden elders veilig in een loods. Daar deed hij al een controle en schade is er niet, tot zijn grote opluchting.

Voor Danny zit er nu niks anders op dan letterlijk de averij op te meten. Het verwijderen van de takken en bomen zal de man helemaal zélf doen. Bewust, zo blijkt. “Ik wil de takken zo voorzichtig mogelijk weghalen, om eventuele verdere beschadigingen te vermijden”, zegt Danny, die wellicht zelf zal moeten opdraaien voor de schade aan zijn Jaguars. “Omdat ik veel wagens heb, is het helaas veel te duur om ze allemaal omnium te verzekeren.” (MM)

The post Deel van boom valt tijdens doortocht storm Ciarán recht op wagencollectie van Danny (45): “Twee van de zes wagens zijn perte total” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »