Zeker 30.000 Afghanen in 24 uur tijd uit Pakistan gevlucht wegens dreigende uitzetting

De voorbije 24 uur zijn zeker 30.000 Afghanen die in Pakistan wonen gevlucht. Woensdag was immers de deadline die Islamabad voor hen heeft gesteld om het land te verlaten voordat ze dreigen uitgezet te worden.

Meer krantenkoppen in België

Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.
The post Jasper Pillen

Lees meer »

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nu kan ik mijn verjaardag op het EK vieren!”: Lamine Yamal (16) schiet als jongste doelpuntenmaker ooit Spanjaarden richting finale

16 jaar, 11 maanden en 27 dagen. Binnen vier dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. “En nu is het belangrijkste de titel,” klinkt het bij een ambitieuze Yamal.

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

“Mijn doel is die tuut te temmen”: Haike (37) begeleidt via online traject lotgenoten met tinnitus

Sinds 2017 lijdt Haike Bruneel uit Torhout aan tinnitus, het vervelende, constante oorsuizen. Na enkele loodzware jaren, inclusief een burn-out, heeft ze de kwaal klein gekregen. Sinds begin dit jaar begeleidt ze op professionele basis lotgenoten via haar online traject Tem de Tuut. Zo helpt ze anderen om de tinnitus naar de achtergrond te verdringen.
The post “Mijn doel

Lees meer »

“Ik vertrek hier pas wanneer alle onweders het land uit zijn”: zo gaat onze weerman David Dehenauw te werk tijdens code oranje

Half België vertoeft in vakantiesferen, maar één man heeft vandaag een van de drukkere dagen van het jaar: David Dehenauw (53). Niet alleen onze weerman, maar als diensthoofd weervoorspellingen van het KMI ook diegene die beslist wanneer België in code oranje of rood gaat. “Als ik vandaag storm voorspel, is het drukker dan vroeger. Maar dat heb ik zelf gezocht.”

Lees meer »