Wagen belandt onder trailer op E314, brandweer moet slachtoffer bevrijden

Een automobilist reed ter hoogte van Genk-Centrum in de richting van Nederland. Daar liep het mis en kwam de wagen onder de trailer van een vrachtwagen terecht. Bij de crash werd de auto tot schroot herleid.

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

Bruni, Christophe en Silke zijn in het buitenland op de dag van de verkiezingen: “Maar een volmacht krijgen is zo moeilijk, dat kan toch niet?” 

Wie volgende week zondag tijdens de lokale verkiezingen in het buitenland is, raakt niet altijd vlot aan een volmacht. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen aan onze redactie. Volgens het Agentschap Binnenlands Bestuur hebben de moeilijkheden te maken met een aanpassing van de wetgeving. Die is vooral bedoeld om misbruik van volmachten aan te pakken.

Lees meer »

Olympisch marathonloper Koen Naert waagt zijn kans in de politiek: “De komende twee jaar blijf ik in de eerste plaats topsporter”

Hij is fan van Hilde Crevits en Carl Devos. Hij gruwt van alcohol en McDonald’s. Zijn levensmissie is zorgen voor anderen. Zes jaar geleden was hij de snelste Europeaan op de heilige afstand: de marathon. Vandaag wil hij de politiek in. Sire, er bestaan nog échte CD&V’ers. Meet Koen Naert, de olympiër die naar de gemeenteraad van Oostkamp wil.

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »

Inbraak met geweld, losse handjes en gedwongen groepsseks: hoe is het andere leden van Jackson-clan vergaan?

Hij stond bekend als the King of Pop, zij schitterde donderdagavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Michael en Janet Jackson waren altijd al de meest prominente figuren uit de familie, maar hoe gaat het met hun andere broers en zussen? Van een gigantische schuldenberg over huiselijk geweld tot tal van mislukte huwelijken: de overige Jacksons moeten zeker niet onderdoen voor

Lees meer »

KIJK. Miraculeuze redding: tweejarig jongetje vanonder puin gehaald in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »