Waarom hield Gent parken open tijdens storm, terwijl Brussel en Antwerpen hun parken sloten?

Er blijven veel vragen achter nadat er donderdag twee dodelijke slachtoffers vielen tijdens het stormweer in Gent. Waarom hield Gent de parken wel open, terwijl die in Brussel en Antwerpen dicht gingen? We vroegen het aan waarnemend burgemeester Isabelle Heyndrickx.

Meer krantenkoppen in België

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

Ann Tuts mist geëmigreerde ‘Kampioenen’-collega An Swartenbroekx enorm: “Elke kans die ik krijg om haar te zien, grijp ik”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Uitslaande brand in residentie White Princess in Koksijde: “Getroffen appartement tijdelijk onbewoonbaar”

Zondagmorgen om 3 uur woedde er brand in een appartement op de eerste verdieping van residentie White Princess langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Er woont een zeventiental mensen in het gebouw, er was ook sprake van evacuatie van enkele bewoners.
The post Uitslaande brand in

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op

In Ettelgem staat er de komende jaren een Aquafinproject op de planning. De werken zullen ten vroegste in 2026 van start gaan. De bewoners zullen hierover de komende maanden geconsulteerd worden.
The post Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kon moeilijk geloven dat een vrouw een goed mens kon zijn”: verdachte (34) in zaak ‘Monster van Avignon’ al eerder veroordeeld voor verkrachting

Een van de zeven nieuwe verdachten in de zaak rond Dominique Pelicot (71), beter bekend als ‘het Monster van Avignon’, is Adrien L. De 34-jarige man verkrachtte Pelicots vrouw Gisèle (72) in 2014. Het gruwelijke incident is lang niet het enige misdrijf dat L. ooit pleegde. Hij zit op dit moment al een gevangenisstraf van 14 jaar uit voor de

Lees meer »