Stuk gevel van centrum De Rozenkrans in Oostduinkerke weggewaaid

Tijdens de doortocht van de storm deelde ook MFC De Rozenkrans in Oostduinkerke in de klappen. Een buitengevel en twee ramen sneuvelden waardoor de toegangsweg naar het internaat versperd raakte. “Maar alle kinderen zitten veilig in het internaat en moesten niet geëvacueerd worden”, zegt een verantwoordelijke.

De brandweer van Koksijde-Oostduinkerke kreeg de oproep even voor 11 uur binnen. MFC De Rozenkrans is gevestigd in de Albert I Laan in Oostduinkerke en heeft een internaat van het bijzonder onderwijs waar ook tijdens de vakantie nog kinderen verblijven. Om 11 uur waaide daar een stuk gevel om aan de toegangsweg van dat internaat. Momenteel zijn er een twintigtal mensen aanwezig.

Geen evacuatie

Aanvankelijk werd gemeld dat iedereen geëvacueerd moest worden, maar dat was niet het geval. “Alle kinderen zitten veilig binnen in het internaat en ondervinden hier geen last van”, zegt een verantwoordelijke. “We belden de brandweer omdat het de enige toegangsweg is en die snel vrij gemaakt moet worden.”

De brandweer maakte daar ook meteen werk van. “Een heel stuk van de topgevel waaide om en rukte twee kleine ramen en wat dakpannen mee”, zegt brandweerkapitein Filip Messeyne van post Oostduinkerke. “We ruimden alle bakstenen op zodat de weg terug vrij was. Daarnaast hebben we ook een stuk gevel beveiligd want de storm was in kracht aan het toenemen.”

Omwille van de felle regen die ook viel werden ook de ramen gedicht. De interventie van de brandweer duurde tot de middag (JH)

The post Stuk gevel van centrum De Rozenkrans in Oostduinkerke weggewaaid is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »